Pinigų lagamino neatsivežė

Lietuvoje 65-erių FIA vadovas praleis mažiau nei parą, todėl pokalbiui su žiniasklaidos atstovais jis galėjo skirti vos kelias minutes.

Vienas iškiliausių praėjusio dešimtmečio „Formulės-1“ veikėjų prisipažino, kad jo žinios apie Lietuvos automobilių sportą yra kuklios, tačiau aiškino būtent dėl to čia ir atvykęs.

„Per artimiausias 24 valandas apie Lietuvos aktualias sužinosiu kur kas daugiau – mane domina tiek jūsų sportinės perspektyvos, tiek šalies transporto plėtros strategijos, – teigė J. Todtas. – Kaip FIA prezidentas turiu aplankyti mūsų organizacijos narius. Esu laimingas būdamas Lietuvoje. Baltijos regionas mums yra labai svarbus – žmonės čia kupini sveikų ambicijų. Žinau, kad Lietuvoje neseniai praslinko gili ekonominė krizė, kuri dar visiškai nesibaigė, todėl itin svarbu palaikyti žmonių motyvaciją ir ryžtą“.

Paklaustas, ar Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF) gali tikėtis ir finansinio FIA palaikymo, J. Todtas patikslino pirmiausia kalbantis apie moralinę paramą.

„Pinigai nėra FIA pašaukimas. Norime pasitarti, kaip kartu pasiekti kuo geresnių rezultatų, ir palaikyti jus tais klausimais, kur jums reikia palaikymo“, – sakė FIA prezidentas.

Susitiko seną varžovą

Tiesiai iš oro uosto J. Todtas išvyko į renginį sostinės centre, skirtą saugaus eismo propagavimui, vėliau svečio lauks prašmatni vakarienė viename Vilniaus restoranų.

Jos metu prancūzas galės pasidalinti kovų ralio trasose prisiminimais su praeityje garsiausiu Lietuvos lenktynininku Stasiu Brundza – praėjusiame amžiuje J. Todtas keliolika metų buvo pasaulio ralio čempionato (WRC) įžymybių šturmanas.

Ketvirtadienį J. Todtas planuoja su susisiekimo ministru Eligijumi Masiuliu aptarti eismo saugumo problemas šalyje. FIA vadovas ragins aktyviau prisidėti prie Jungtinių Tautų remiamos globalios akcijos, kuria siekiama per artimiausią dešimtmetį keleriopai sumažinti avarijų aukų skaičių.

Buvęs „Ferrari“ komandos vadovas taip pat aplankys sostinės „Plytinės“ kartodromą bei Lietuvos automobilininkų sąjungos (LAS) būstinę ir surengs spaudos konferenciją.

Lietuva – tarpinė J. Todto vizito Baltijos šalyse stotelė: prieš tai prancūzas viešėjo Rygoje, o iš Vilniaus keliaus tiesiai į Taliną.

J. Todtas FIA prezidentu buvo išrinktas prieš dvejus metus. Anksčiau jis pusantro dešimtmečio sukosi „Formulės-1“ pasaulyje, kur vadovavo „Ferrari“ kolektyvui. 1993 metais krizės apimtos legendinės komandos vadžias perėmęs prancūzas kartu su technikos direktoriumi Rossu Brawnu ir septyniskart pasaulio čempionu Michaeliu Schumacheriu padėjo sugrąžinti raudonuosius į šlovės olimpą.

Iki šiol Lietuvoje aukščiausio rango FIA vadovai dar nebuvo lankęsi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją