„Kuriame tradiciją, kuri gyvuoja pasaulio ralio čempionato etapuose, pavyzdžiui, Švedijos ralyje“, - teigė ralio koordinatorė Miglė Juškaitė-Žalnierukynienė. - Skandinavijos bei kitų šalių žiūrovai patys aktyviai improvizuoja bei įsitraukia į šventės kūrimą: palaiko savo favoritus lenktynininkus, apsirengia išskirtinėmis aprangomis, pasigamina plakatų, vėliavų ir dar daug ko. Jau pernai pastebėjome aiškią tendenciją, kad Lietuvos žiūrovai taip pat juda šia kryptimi. Tai akivaizdžiai liudija, kad „Halls Winter Rally“ užaugo ir dabar jis nėra vien automobilių sporto renginys. Tai visavertis festivalis ir šventė žiūrovams žiemos metu“.

Anot renginio organizatorių, pernai metais vykusiame ralyje į Utenos regioną susirinkę žiūrovai stebino išradingumu: buvo žiūrovų, pasigaminusių kartoninių filmų personažų figūrų, palaikymo plakatų, taip pat – atsigabenusių net karšto vandens kubilą ir trasa skriejančius automobilius stebėję jame.

„Paprastai festivaliai asocijuojasi su vasara ir šiltais orais. Tačiau manome, kad žiema yra nepagrįstai nuvertinama. Gyvename šalyje, kurioje galime džiaugtis keturiais labai skirtingais metų laikais, todėl esame įsitikinę, kad žmonės atsigavę po neseniai praėjusių didžiųjų metų švenčių yra pailsėję ir kupini energijos. Tad skatiname juos energiją išlieti kuriant, ruošiantis ir atvykstant į ralio regioną kartu su draugų kompanijomis, šeimomis, kolegomis ar tiesiog bendraminčiais“, - teigė ralio organizatorė M. Juškaitė-Žalnierukynienė.

Jau aštuntus metus „Halls Winter Rally“ organizuojamas viešosios įstaigos „Nacionalinis automobilių klubas“ bei sporto rinkodaros įmonės „Pitlane“, aktyviai prisidedant Utenos rajono savivaldybei. 2014 metais vaizdingame Utenos regione „Halls Winter Rally“ bus rengiamas jau šeštą kartą, o šio garbingą istoriją menančio renginio ištakos siekia net 1994 metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją