Tramplinas į autosportą

Pamirškite „H klubo“ sezono atidarymus. Jų organizatoriai sako, kad išaugo dar vienus marškinėlius ir nuo uždarų renginių, skirtų tik klubo nariams, imasi atvirų lenktynių organizavimo. Tokių, kurios pretenduoja tapti rimtu tramplinu į automobilių sportą jaunimui, automobilių mėgėjams. Ne tik „Hondų“ turėtojams.

„Organizuojame varžybas jaunimui, kuris nėra toks turtingas, kad galėtų profesionaliai lenktyniauti, bet nori išbandyti savo jėgas trasoje. Norime suteikti šią galimybę tai saugiai padaryti Nemuno žiede, o ne kelyje, bei suteikti galimybę pajausti tikrų lenktynių atmosferą. Matuosime geriausią rato įveikimo laiką, trasoje dirbs teisėjai, skirtingų klasių nugalėtojai gaus rėmėjų įsteigtus prizus, o žiūrovų lauks kalnas atrakcijų“, – pasakojo vienas iš renginio organizatorių Mantas Matukaitis.

Išbandytas formatas

Skamba, lyg būtų kalbama apie „Autoplius Fast Lap“ lenktynes? „Honda“ klubo nariai nė nesiginčija – „Trackday. Petrolhead Event by H klubas“ renginio koncepcija tokia pat. Bent jau tokia, kokios „Fast Lap“ buvo savo aušros metais. Dabar tų varžybų lygis labai išaugo, ten važiuoja itin galingi lenktyniniai automobiliai, dalyviai iš mėgėjų tapo profesionalais. Naujokams ten beveik neliko vietos.

„Fast Lap“ išaugo. Tai yra šaunu, juk mes patys esame šių lenktynių fanai. Pamatėme spragą, kad nėra jokių rimtesnių žiedinių lenktynių naujokams. Šis mūsų renginys - galimybė „Honda“ klubui augti organizuojant vis didesnius renginius“, – pridėjo M. Matukaitis.

Taigi „Trackday. Petrolhead Event by H klubas“ vyks pagal jau išbandytą ir puikiai veikiantį formatą: aštuonios dešimtys dalyvių bus išskirstyti į keturias grupes pagal pajėgumus, kad trasoje vienu metu važiuotų ne daugiau 20 automobilių. Kiekviena grupė gaus 3 važiavimų sesijas po pusvalandį.

Taigi už 40 eurų startinį mokestį – pusantros valandos lenktynių trasoje su laiko matavimo įranga, teisėjais ir galimybe laimėti prizus.

Aišku, organizatoriai neslepia, kad „Honda“ klubo renginyje, kuris anksčiau visada oficialiai vadindavosi šios markės gerbėjų sezono atidarymu, „Honda“automobilių savininkai bus palepinti labiau. Jiems – atskira klasė ir papildomi prizai.

Naujo „Civic Type-R“ debiutas

Tradiciškai, „Honda“ klubo renginys siūlys gausybę pramogų žiūrovams.

„Stengiamės daryti šventę ne tik važiuojantiems. Juk žmonės čia atvažiuoja su šeimomis, draugais, šiemet tikimės sulaukti gerokai daugiau svečių, norime, kad jiems pas mus patiktų“, – kalbėjo „H klubo“ prezidentas Jurgis Naginevičius.

Taigi kas laukia renginio svečių? Kartingo varžybos Kačerginės „driftingo“ trasoje, „Show off“ – gražiausio automobilio rinkimai, žemiausio automobilio rinkimai, talpiausio automobilio rinkimai, daug kitų užsiėmimų ir totalizatorius: atspėjusieji, per kiek laiko vieną trasos ratą įveiks naujasis „Honda Civic Type-R“, turės galimybę išbandyti keleivio sėdynę šalia profesionalaus lenktynininko.

Taip, „Trackday. Petrolhead Event by H klubas“ renginyje bus surengtas oficialus automobilistų kraują ir fantaziją kaitinančio greičiausio pasaulyje priekiniais ratais varomo automobilio pristatymas Lietuvoje. „Honda Civic Type-R“ bus šio renginio saugos automobiliu.

Šios „H klubo“ suorganizuotos „Time Attack“ varžybos nebus vienkartinis renginys. Šiemet bus surengti du etapai. Vienas jau netrukus – gegužės 7 dieną, kitas – rugsėjo 10 dieną. Ateityje organizatoriai planuoja rengti visą mėgėjų lenktynių čempionatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją