Be to, profesionalus sportininkas pats dalyvaus „Vrooam Track Attack” renginiuose, kur gyvai konsultuos besitreniruojančius motociklininkus ir drauge važiuos trasoje. Taip lenktynininkas jungiasi prie sporto klubo „Coffee Racers“ veiklų, siekdamas paskatinti motociklų sporto vystymąsi Lietuvoje.

Žmonės vis aktyviau domisi motociklų sportu, jaunoji karta ieško informacijos ir galimybių, kaip juo užsiimti profesionaliai. Todėl noriu su jais pasidalinti savo žiniomis ir patirtimi ir, tikiuosi, taip paskatinsime naujų sportininkų atsiradimą ar jau esamiems palengvinsime kelią ambicingų tikslų link, – teigia Š. Pladas. – Pats savo karjeros pradžioje informaciją rinkausi po truputį, tokių galimybių, kaip dabar – treniruotis ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio lenktynių trasose – buvo gerokai mažiau. Todėl labai džiaugiuosi, kad daugėja treniruočių saugioje stebimoje aplinkoje, jungiasi ne tik lietuviai, bet ir dalyviai iš užsienio šalių, kurie gali pasidalinti savo patirtimi. O šis Baltijos šalių čempionatas gali būti puikus startas norintiesiems prasimušti į motociklų sportą“.

Š. Pladas – daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių čempionatų nugalėtojas, jam priklauso Kačerginės „Nemuno žiedo“ rato įveikimo laiko rekordas. Pernai jis pirmasis iš visų Baltijos šalių dalyvavo Pasaulio plento žiedo lenktynių „World Superbike“ (WSBK) etape Ispanijoje – organizatorių buvo priimtas su išskirtiniu dėmesiu. Lenktynininko sportinė karjera plento žiede trunka jau 15 metų.

„Besitreniruojantys motociklininkai aktyviai domisi, kaip pagerinti motociklo valdymo techniką, kaip geriau suplanuoti važiavimo trajektorijas, kaip greičiau įveikti posūkius ir panašiai. Š. Pladas yra tas žmogus Lietuvoje, kuris turi didžiausią sportinę praktiką – gali pasidalinti žiniomis ir apie pasaulinio lygio varžybas“, – sako „Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas.

Į Š. Plado taurę galės pretenduoti trijų „Vrooam Oil Trophy“ čempionato etapų, kurie organizuojami Lietuvoje, „Nemuno žiede“, dalyviai. Šie etapai vyks balandžio 30 d., liepos 16 ir rugsėjo 3 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)