Po įspūdžių kupinų kvalifikacinių važiavimų, lietuvis galutinėje įskaitoje užėmė 13-ą vietą ir iš Anglijos parsivežė 4 įskaitinius taškus.

Pirmame etape Portugalijoje po susidūrimo su kitu lenktynininku ir smūgio į trasos atitvarus kovas baigęs jaunasis lietuvis, Jungtinėje Karalystėje siekė pagerinti savo pozicijas čempionato lentelėje, tačiau varžybos pateikė ne tokią malonią staigmeną.

Antrame kvalifikaciniame važiavime į K. Navicko vairuojamo automobilio galą beveik nestabdydamas įsirėžė italas Mirko Zannis. Nors po kompiuterinius žaidimus primenančio veiksmo italas buvo suspenduotas visoms varžyboms, tačiau lietuviui tai buvo menka paguoda – važiavimo jis nebaigė, todėl prarado itin brangius taškus.

„Kaip įprasta ralio krose – turėjome labai įvairiapusišką savaitgalį. Pirmame kvalifikaciniame važiavime susidūrėme su sankabos problema, finišą pasiekėme, tačiau važiuodami tikrai ne savo tempu. Komandos mechanikai padirbėjo iš peties, pakeitė sankabą ir antrame važiavime rezultatas jau buvo geras, o tada pajutau stiprų smūgį į automobilio galą.

Ralio kroso varžybose labai retas atvejis, kai vairuotojas šalinamas iš varžybų dėl kontakto, tačiau šioje situacijoje viskas būtent taip, o italas dar ir prarado prieš tai surinktus taškus. Gaila, kad tas nelemtas epizodas mums kainavo brangiai – net ir po puikaus rezultato ketvirtame važiavime (9-as laikas tarp 26-ių sportininkų) nuo vietos pusfinalyje mus skyrė 10 taškų“, apie permainingą savaitgalį ir incidentą su italų lenktynininku pasakoja 19-metis K. Navickas.

- Nepaisant visko, tai buvo puikus savaitgalis po Portugalijos, kurioje varžybų nebaigėme. Komandos mechanikai nusipelnė pagyrų už tai, jog į startą Anglijoje atvykome 100 proc. pasiruošę. Iki trečio etapo Švedijoje liko daugiau nei mėnuo, tai jį ir skirsime treniruotėms. „Holjes Motorstadion“ trasa man puikiai pažįstama, todėl jau dabar laukiu starto.“

Jungtinės Karalystės etape „Super 1600“ klasėje pirmą vietą užėmė vengras Krisztianas Szabo, kuris surinko 51-ą tašką ir pirmauja ir bendroje įskaitoje. Pasaulio čempionato varžybų „Supercar“ įskaitoje triumfavo ir jau trečią pergalę iš eilės šiame sezone šventė švedas Mattiasas Ekstromas, vairuojantis „Audi S1“. Praėjusių metų nugalėtoją Peterį Solbergą bendroje įskaitoje jis lenkia 5 taškais.

Nepaisant dėl avarijos prarastų taškų, K. Navickas kvalifikacinių važiavimų metu iš viso surinko 119-ą taškų ir užėmė 13-ą vietą galutinėje įskaitoje. Šis pasiekimas sportininko čempionato sąskaitą papildė 4 taškais ir leido pakilti į 19-ą poziciją.

E. Staponkus finišavo penktas

Lietuvai šiame etape atstovavo ir „ES Motorsport“ komandos narys Ernestas Staponkus su „Volkswagen Polo“.

Jau po pirmų treniruočių buvo aišku, kad E. Staponkus gali kovoti dėl pačių aukščiausių vietų. Nors kai kurios trasos vietos buvo labai klastingos, lietuvis jau pirmą dieną po pirmų laisvų treniruočių parodė trečią rezultatą tarp visų 26-ių savo klasės konkurentų.

Ernestas Staponkus

Po kvalifikacinių važiavimų E. Staponkus parodė šeštą rezultatą ir pateko į pusfinalius.

Pusfinalyje E. Staponkus startavo iš trečios pozicijos ir buvo pakilęs į antrą vietą, tačiau padarė nedidelę klaidą – viename posūkyje išslydo į trasos išorę ir nukrito viena pozicija žemyn. Tačiau užimta trečia vieta leido startuoti finale, mat į jį patenka po tris geriausius dviejų pusfinalių sportininkus.

Žinoma, startas iš šeštos vietos nesuteikė didelių vilčių, bet E. Staponkui pasisekė puikiai startuoti ir jis pakilo net į ketvirtą vietą. Deja, jau pirmame rate po klaidos jis susidūrė su Rusijos atstovu Timūru Šigabutdinovu ir nukrito į penktą vietą. Rusas tęsti lenktynių negalėjo, o lietuvis pasiekė finišą penktas.

„Nors komanda labai patenkinta šiuo rezultatu, pats esu šiek tiek nusivylęs. Tikrai galėjau kovoti dėl prizinės vietos. Padariau klaidą ir dėl to nukentėjau. Bet kokiu atveju iki čempionato pabaigos liko dar keturi etapai ir dar niekas neprarasta“, – po finišo pasakojo „ES Motorsport“ lenktynininkas E. Staponkus.

Po pirmo etapo Portugalijoje E. Staponkus buvo aštuntas, o Britanijoje užimta penkta vieta kilstelėjo lietuvį bendroje įskaitoje iki 6-os vietos. Su 30 įskaitinių taškų jis nuo trečioje vietoje esančio esto Janno Liguro atsilieka tik 7 taškais.

Kitas Europos ralio kroso čempionatas vyks Švedijoje, liepos 1-3 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją