Europos čempionas Simas Juodviršis. Jis, kaip ir visuomet, startuoja prestižinėje KZ2 klasėje. Toje pačioje klasėje Europos čempionate važiuoja ir Paulius Paškevičius. O tarp KF Junior klasės dalyvių lenktyniauja trečias lietuvis – Rokas Baciuška.

Po antro etapo KZ2 klasėje pirmauja lietuvis S. Juodviršis, surinkęs 42 taškus. Antroje vietoje esantis italas Andrea Dale turi 35 taškus. Tuo tarpu P. Paškevičius rikiuojasi 51-as, o KF Junior klasėje važiuojantis R. Baciuška yra 32-as.

Šių metų Europos čempionate S. Juodviršis tradiciškai stebina savo važiavimu. Antrojo etapo varžybose Vokietijoje jis laimėjo prestižines lenktynes. Daug kas prisimena ir tai, kaip pirmame šių metų Europos čempionato etape lietuvis irgi demonstravo įspūdingą važiavimą – per kvalifikaciją Belgijos Genko trasoje jis buvo susirėmęs su vienu iš konkurentų, tad KZ2 klasėje važiuojantis lietuvis per lenktynes startavo iš 29 pozicijos, tačiau jau pirmame rate įspūdingai aplenkė 11 oponentų. Tuomet, pirmame etape S. Juodviršis, aplenkęs 24-is sportininkus, finišavo penktas.

Šiuo lenktynininkus bus galima ir pamatyti Lietuvoje. Jau rugpjūčio 16-17 dienomis Aukštadvaryje vyks Lietuvos kartingo federacijos čempionato ketvirto ir penkto etapų lenktynės. Kurortiniame Trakų rajone įsikūrusioje puikioje kartingų trasoje sportininkai toliau tęs Lietuvos čempionato kovą, o žiūrovai čia galės grožėtis ne tik įspūdinga technika bet ir pačių geriausių lenktynininkų pasirodymu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją