Didžiausiu šonaslydžio renginiu ši fiesta save tituluoja neveltui – pagal suplanuotą pirmojo rugsėjo savaitgalio grafiką, Kaune padangas degins per pusšimtį aukščiausio lygio atletų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, jie susigrums dėl stipriausiojo regione vardo. Kartu su Baltijos šalių čempionato finalu įvyks ir Latvijos „PRO-AM“ arba antrosios lygos varžybos, tad „braliukų“ Kaune tikrai netruks.

„Šiemet Lietuvos „drifte“ yra jaučiamas vakuumas – nors ir vyksta daugybė mažų ar didesnių varžybų, aiškių sporto flagmanų nebeliko: Rytų Europos „drifto“ čempionatas preliminariai skaičiuoja savo paskutinįjį sezoną, „Drift-Allstars“ apsiribojo Estija ir Latvija.

Atsižvelgdami į tai ir nenorėdami nuvilti šonaslydžio fanų Lietuvoje, nusprendėme pirmąjį rugsėjo savaitgalį į „drifto“ sostinę Kauną sukviesti visus stipriausius regiono sportininkus ir taip sukurti kokybišką renginį, kuris, mūsų manymu, tikrai išlaikys tarptautinių čempionatų iškeltą kartelę“, – pasakoja renginio organizatorius Linas Ramoška.

Latvijos ir Estijos šonaslydžio galiūnus lietuviai žada pasitikti S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome – tai dar vienas strateginis organizatorių žingsnis, norint šį sportą išlaikyti mieste.

„Bandyti laimę uždaryti Kauno gatves į miestą grįžus moksleiviams ir studentams būtų gerokai sudėtinga užduotis, kaip ir bandyti rasti vietą, kur tilptų visos tarptautinės „drifterių“ pajėgos, tad nusprendėme grįžti prie „Braliukų mūšio“ šaknų ir varžybas rengti aerodrome. Čia turėsime pakankamai vietos greitiems važiavimams, erdviai dalyvių zonai, specialioms pramogoms gerbėjams ir taip toliau, trumpiau tariant – vietoj to, jog rūpintumėmės masyvia betono logistika, pasirinkome tą laiką geriau skirti renginio kokybės užtikrinimui“, – papildo L. Ramoška.

Kartu su net dvejomis šonaslydžio varžybomis – Latvių „PRO-AM“ ir Baltijos šalių čempionato finalu, renginio organizatoriai ruošia nemažai veiklos ir žiūrovams, jų sąraše – galimybės šonaslydį išbandyti patiems.

„Vien tik žiūrėti automobilių sportą, tai tas pats, kaip žiūrėti erotinį filmą – viskas kaip ir smagu, įdomu, bet vienareikšmiškai mieliau sudalyvautum pats. Būtent tokia filosofija vadovaujamės ir mes, tad stengsimės sudaryti sąlygas žmonėms, nepatyrusiems koks jausmas važiuoti už sukibimo ribos, tai išbandyti vietoje – ar „Drift Taxi“ forma, ar patiems sėdant už vairo. Veiksmo netruks – tai galime jums garantuoti jau dabar“, – užtikrina organizatoriai.

„Braliukų mūšis“ Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą okupuos rugsėjo 2-3 dienomis, visą renginio informaciją galite sekti feisbuko paskyroje „Braliukų mūšis“.

Pirmojo etapo Rygoje vaizdo įrašas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją