„Trasos buvo ypatingai slidžios. Jei susirašydami trasas dar džiaugiamės, kad gerokai palijo ir atsiskleidė slidžios atkarpos, tai jau varžybų metu tai mums nekėlė jokio džiugesio.

Pirmajame greičio ruože turėjome avariją. Perdaug automobilio neapgadinome, todėl galėjome tęsti lenktynes. Buvo taip slidu, kad buvo neįmanoma važiuoti. Viename posūkyje kitas prieš mus važiavęs ekipažas nuslydo nuo kelio, tačiau jie mūsų nestabdė, mes slydome ir nenorėdami atsitrenkti į juos, nulėkėme šalia jų. Buvo ir daugiau čia nuslydusių, tarp kurių ir itin greitas prancūzas R. Consani“, - prisimena antrąją vietą ERC2 klasėje užėmęs Dominykas Butvilas.

Antrą kartą važiuojant greičio ruožu sportininkams jau sekėsi kur kas geriau, nes lietus buvo aprimęs ir trasa buvo sausenė. Vis dėlto pirmosios dienos greičio ruožai buvo sutrumpinti. Net ir greičiausi sportininkai kovojo su savo automobiliais, bandydami išlaikyti juos trasos trajektorijoje.

Antrąją dieną sportininkai turėjo įveikti dar 7 greičio ruožus, tačiau po keturių iš jų varžybos buvo sustabdytos, nes sąlygos buvo per blogos ir organizatoriai nesiryžo rizikuoti. Todėl rezultatai po 6 ralio greičio ruožų buvo įskaityti kaip galutiniai ERC Akropolio ralio rezultatai.

„Abi ralio dienas greičio ruožai buvo sutrumpinti beveik per pusę. Vis dėlto bendru pasirodymu esu patenkintas. Antrąją dieną rodėme gerą tempą. Nors tikiu, kad jei būtume važiavę likusius greičio ruožus, būčiau dar pabandęs kovoti dėl prarastų sekundžių pirmąją dieną ir varžytis dėl pirmosios vietos savo klasėje. Tačiau sportas tuo ir yra įdomus, kad jis nėra nuspėjamas. Teigiamai vertinu šio sezono Europos ralio čempionate pabaigą“, – teigia „Subaru Poland Rally Team“ pilotas D. Butvilas.

Šiame ralyje nugalėjęs K. Kajetanowiczius užsitikrino ir 2015 metų čempiono titulą. D. Butvilas ERC2 klasėje užima 3-ąją vietą ir 7-ąją bendroje ERC įskaitoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)