„Daug metų apie motociklo valdymą buvo mažai prieinamos geros informacijos, todėl, kaip ir daugeliui, teko mokytis iš savo klaidų, gatvėje. Dabar pačių motociklininkų iniciatyva organizuojamos paskaitos ir treniruotės lenktynių trasose – tai yra puiki galimybė mokytis, tobulintis ir visko, kas rūpi, klausti patyrusių lenktynininkų“, – teigia Š. Pladas, motociklą valdantis nuo 16 metų.

Tačiau lenktynininkas atkreipia dėmesį, kad treniruotės trasose yra kaip kovos menai – to, ką išmokai besitreniruodamas trasoje, nereiktų demonstruoti gatvėje kaip savo pranašumo.

„Keliuose reikia vadovautis eismo taisyklėmis ir gerbti kitus dalyvius. O jei norisi greičio, dabar visi juo gali mėgautis lenktynių trasose, – pabrėžia motociklų profesionalas. – Žinoma, įgytos žinios neabejotinai pravers ekstremaliose situacijoje.“

„Coffee Racers“ nariai ir Š. Pladas susirinkusiems pasakos apie tai, ko pradedantieji nesužino vairavimo mokyklose – kaip pažinti motociklo ir savo galimybes, apie vairavimo techniką, teisingą ir pavojingą vairuotojo elgseną, pasireiškiantį savisaugos instinktą, kuris dažnai lemia kritimus, teisingą sėdėseną, žiūrėjimą ir aplinkos pastebėjimą, taisyklingus posūkių įveikimus.

Visa tai pradedantiesiems ir jau patyrusiems, bet per žiemą įgūdžius primiršusiems, leis pasiruošti saugesniam motociklizmo sezonui.

Saugaus motociklizmo kursai vyksta trečiadieniais 19 val. Kauno Kelių policijos valdybos patalpose, Chemijos pr. 4B, 5 aukšte. Būtina registracija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją