Dakaro maratono startas numatomas kitų metų sausio 3 dieną Limoje (Peru), o finišas – sausio 16 dieną Rosario mieste (Argentina). Dakaras Peru valstybėje vyks jau trečią kartą. Tačiau, pasak organizatorių, Rytų Peru ir Šiaurės Bolivija bus naujos vietovės visiems dalyviams. Tad komandos turės atlikti gerus namų darbus, norėdamos tinkamai pasiruošti.

Peru prie didžiausio kitų metų automobilių sporto išbandymo prisijungs po 2 metų pertraukos, o Bolivija pirmą kartą tampa visateise Dakaro valstybe – čia jau varžysis ir sunkvežimiai. Iki šiol joje yra lenktyniavę tik motociklų ir lengvųjų automobilių ekipažai.

„Galutinis tikslas gali būti pasiektas tik laikantis taisyklių: ištvermė nėra stiprybė, tai proto būsena“, – tokiu palinkėjimu visus būsimus dalyvius pasveikino „Amaury Sport Organisation“ (ASO) direktoriaus Etienne Lavigne.

2016 m. Dakaro ralio trasa

Komandos „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ pilotas Benediktas Vanagas sako, kad Dakaras niekada nebūna lengvas pasivaikščiojimas: „Startuojant ne pirmą kartą apie Peru ir Boliviją galima susidaryti nuomonę. Panašu, kad ateinantis išbandymas bus ypač nedraugiškas sportininkams ir technikai‎. Jau žinau, kad Peru lauks milžiniskos kopos, Bolivijoje – aukštikalnės.“

2015 m. Dakaro ralyje pilotuojant „Toyota Hilux“ bolidą B. Vanagas iškovojo pirmąją vietą tarp privačių komandų, o bendroje įskaitoje užėmė 24-ąją poziciją. Iki šiol tai didžiausias lietuvių pasiekimas Dakaro istorijoje.

DELFI jau skelbė, kad Čilę nusiaubusios stichinės nelaimės privertė keisti ir Dakaro ralio organizatorių planus, tad 2016-ųjų Dakaro ralyje nebeliks Čilės greičio ruožų.

Apie ketinimus dalyvauti kitų metų Dakaro ralyje be B. Vanago yra paskelbę dar du lietuviai - ilgametis šių varžybų dalyvis Antanas Juknevičius ir jose debiutuoti besiruošiantis Darius Janušas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)