Šis žvėriukas gimė bendromis „XTRA Motorsport“ inžinieriaus Andriaus Kontrimo bei geriausiu Lietuvos mechaniku tituluojamo Dariaus Biesevičiaus pajėgomis ir, kaip tikina Dainius, turėtų gerokai prisidėti prie naujoko sėkmės – šį šeštadienį lenktynininkas debiutuos „Fast Lap“ varžybose Estijos „Auto24“ trasoje, Pernu mieste.

Atrodo, keista, kad tituluotas sportininkas, Lietuvos, Baltijos šalių čempionas, vienintelis lietuvis, lenktyniavęs „European LeMans Series“, ir iš ten parsivežęs trečiąją vietą, lenktynių srityje kažkur vis dar yra naujokas.

„Daugelį metų, šioje lenktynių serijoje buvau tiesiog žiūrovas bei daugumos dalyvių bičiulis. Vien „Fast Lap“ dėka aš susipažinau su daug įdomių autosporto liga sergančių asmenybių, todėl į daugelį varžybų atvažiuodavau su jais tiesiog pabendrauti. Tačiau pats ilgai nesiryžau šiose varžybose dalyvauti dėl daugelį metų trukusių organizatorių ginčų su LASF atstovais.

Nesutarimų objektas buvo patys dalyviai: LASF grasino sankcijomis suspenduoti licencijas lenktynininkams, kurie varžosi „Fast Lap“ varžybose. Kadangi nuolat stengiuosi gerinti savo sportinius įgūdžius dalyvaudamas kuo profesionalesnėse varžybose, negalėjau rizikuoti tapti ginčų įrankiu“, – atviravo pilotas, besidžiaugiantis pasikeitusiais laikais ir LASF požiūriu.

„Nuo praėjusių metų įsivyravusi taika tarp Federacijos atstovų bei populiariosios varžybų serijos organizatorių leido man rimtai pradėti svarstyti galimybę išbėgti į „Fast Lap“ aikštelę, – šypsosi Dainius. – Prie tų svarstymų rimtai prisidėjo ir faktas, kad šioje trasoje galėsiu susigrumti su vienu geriausių savo draugų bei vienu greičiausių „Fast Lap“ dalyvių Jonu Poškum. Tačiau geriausia dalis yra tai, kad bičiuliai iš „XTRA Motorsport“ kompanijos suteikė teisę šį sezoną vairuoti jų pavojingai galingą „Mitsubishi Lancer Evo IX“ automobilį.“

Ką reiškia „pavojingai galingą“?

„Potencialiai variklio galių yra gerokai daugiau nei galėtų atlaikyti automobilio važiuoklės dalys, tad jos kompiuteriniu būdu net „prisuktos“. Be to, tai iki šiol „didžiausią skrandį“ turintis mano kada nors pilotuotas automobilis. Apetitas? 1 litras kuro vienam trasos kilometrui“.

„Fast Lap“ – vienas spalvingiausių autosporto renginių visose trijose Baltijos valstybėse. Tokio pobūdžio varžybų esmė – ne dalyvių lenktyniavimas tarpusavyje, o bandymas pasiekti kuo geresnį asmeninį rato įveikimo laiką. Tad kiekvienas važiuoja, atsižvelgdamas į savo asmeninius gebėjimus ir patirtį.

Jauni automobilių entuziastai 2008 metais suorganizavo mėgėjišką pasivažinėjimą sau ir savo bendraminčiams Kačerginės „Nemuno Žiedo“ trasoje. Nuo to karto „Fast Lap“ pavadinimas sparčiai paplito tarp visų autosporto mėgėjų ir gerbėjų, dalyvių gretos vis didėjo ir profesionalėjo.

Šiai dienai lenktynių serija tradiciškai susideda iš keturių etapų metuose. Pirmasis šeštadienį vyks Estijoje, antrasis – gegužės 21-22 Kačerginėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)