Keturiese dėl medalio

Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, Lietuvos žurnalistų autoklubas surengė 8 etapus skirtinguose šalies kartodromuose. Daugiau nei Lietuvos kartingo čempionate. Vis vien tiek etapų nepakako, kad turnyrinėje lentelėje atsirastų ryškūs skirtumai tarp dalyvių, kuris kurią vietą pasidalintų.

Vienintelis televizijos laidų vedėjas Ramūnas Fetingis nuo varžovų atsiplėšė tiek, kad nebuvo net teorinių galimybių prarasti čempiono vardo. Antroje vietoje gana saugiai jautėsi žurnalistas Egidijus Babelis. Dėl trečios vietos, su galimybe prasimušti iki antrosios, kovėsi operatorius Aidas Bubinas, žurnalistas Renaldas Gabartas, laidų vedėjas Dainius Leonavičius ir naujienų portalo redaktorius Paulius Sviklas. Visi norėjo trečios vietos.

Tinkama lenkimams

Paskutinė kova įvyko šalia Elektrėnų esančiame „Speedway“ kartodrome. Naujausias, vos prieš metus pastatytas tarptautinio lygio standartus atitinkantis kartodromas pasižymi greita ir techniška trasos konfigūracija, pločiu, suteikiančiu dideles lenkimų galimybes. Pats tas paskutiniam santykių išsiaiškinimui.

„Speedway“ kartodromas pramoginiams pasivažinėjimams nuomoja tiek 9, tiek galingesnius, 13 AG gokartus. Žurnalistams teko važiuoti abiem. Treniruotėje silpnesniais, kvalifikacijoje ir varžybose – galingesniais.

„Su 13 AG gokartu šioje trasoje yra ką veikti. Bet kas nustebino, kad konfigūracija leidžia labai smagiai važiuoti ir su 9 AG gokartu. Dažna problema lenktyniniams gokartams pritaikytuose kartodromuose yra ta, kad su nuomai skirtais bolidais važiuoti nuobodu. Aštrūs ir techniški šios trasos posūkiai neleidžia nė pagalvoti apie žiovulį važiuojant net su silpnesniais gokartais“, – sakė kvalifikacijoje geriausią laiką parodęs R. Fetingis.

Kova iki finišo

Vis tik varžybose jam teko nusileisti iš antrosios vietos startavusiam E. Babeliui, kuris aplenkęs Ramūną po pirmųjų posūkių nė vienam varžovui nepaliko vilčių jį pranokti.

Netrukus posūkiuose itin greitą Ramūną, kurio gokartas turėjo techninių problemų tiesiojoje, pasivijo, aplenkė ir antroje vietoje finišavo turnyro naujokas, važiavęs tik antrą etapą, Vytautas Pilkauskas. Po kelių ratų ir A. Bubinas jį aplenkė.

„Trasa labai gera, labai smagi. Čia daug greičio, bent keli posūkiai, kur reikia galvoti, „prisišaudyti“ stabdymo, sukimo taškus“, – įspūdžiais dalinosi V. Pilkauskas.

„Patiko posūkių grupės, kurios priverčia galvoti, kaip reikia įvažiuoti ne į kitą, o į trečią posūkį. Idealiai lygus asfaltas leidžia vis slystelėti. Jeigu tinkamai pravažiuoji visus posūkius, ką padaryti išties nelengva, trasa apdovanoja labai gerais įspūdžiais ir potyriais“, – jį papildė etapo nugalėtojas E. Babelis.

Tuo tarpu kova dėl trečios vietos bendroje turnyrinėje lentelėje įsiplieskė jau nuo starto. D. Leonavičius kapojosi su R. Gabartu tikrąja to žodžio prasme, iki pat finišo ir netgi po jo. Vis dėlto, kur du pešasi, trečias laimi. A. Bubinas pralindo į priekį ir lenktynes baigė trečias. Taip jis užsitikrino trečią vietą Lietuvos žurnalistų autoklubo kartingo turnyre. Užtikrintai primas – R. Fetingis. Antras – etapą laimėjęs E. Babelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją