Varžybose iš viso dalyvaus net šeši pajėgios vokiečių komandos „X-Raid“ visureigiai „Mini“, kurie visiškai dominavo šių metų Dakaro maratone.

Tarp dešimties greičiausių automobilių buvo net septyni „Mini“ automobilius pilotuojantys ekipažai. Ispanui rimtą konkurenciją sudarys vietinis arabų pilotas Yazeedas Al-Rajhis, kuris laimėjo pirmus du pasaulio taurės etapus Rusijoje ir Italijoje. Vairuotojo iš Saudo Arabijos šturmanu bus vokietis Timas Gottschalkas, ekipažas startuos galingu „Hummer“ prototipu.

Abu Dabio dykumose varžysis net septyni ekipažai praėjusiame Dakare finišavę pirmame dvidešimtuke. Į nugalėtojo titulą nusitaikė ir Vladimiras Vasiljevas su Konstantinu Žilcovu startuosiantys „Mini“ visureigiu. Ant prizininkų pakylos planuoja užlipti gerą tempą šiemet demonstruojantys lenkų M. Dabrowskio ir J. Czachoro bei M. Kaczmarskio ir F. Palmeiro ekipažai. Abu Dabyje išvysime ir legendinį šuolių nuo tramplino slidininką Adamą Malyszą, kurio šturmanu bus Rafalas Martonas. Be aukščiau paminėtų sportininkų dar bene dešimt ekipažų nusitaikė į prizines vietas.

Motociklų klasėje rimčiausiu pretendentu į pergalę laikomas ispanas Markas Coma, kuris jau septynis kartus šventė pergalę šiose varžybose, taip pat nugalėjo šių metų Dakaro maratone. Jo pagrindiniu konkurentu įvardijamas jaunasis britas Semas Sunderlandas. Abu lenktynininkai atstovauja gamyklinei KTM komandai.

Į pagrindinę šios komandos sudėti taip pat įtraukti lenkas Jakubas Przygonskis ir ispanas Jordi Viladomsas. „Honda“ komanda pareiškė lengvai nepasiduosianti ir į kovą su KTM pakvietė portugalus Paulo Goncalvesą ir Helderį Rodriguesą bei ispaną Joaną Baredą Bortą. Anot specialistų, Abu Dabyje laukia nuožmi ir įdomi kova. Siurprizų gali pateikti ir pajėgūs, ne gamyklinėms komandoms atstovaujantys lenktynininkai.

Įdomu, kad motociklų klasėje dalyvaus ir dvi merginos. Rusė Anastasija Nifontova lenktyniaus „Honda“ motociklu, tuo metu daugkartinė Dakaro dalyvė italė Kamelia Liparoti varžysis „Yamaha“ keturračiu.

Dykumų maratone Lietuvos garbę gins „Taem Group“ komandos lenktynininkai Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas. Šioms varžyboms jie pasirinko „Toyota Hilux M440“ prototipą.

„Abu Dhabi Desert Challenge“ 2000 kilometrų trasa drieksis Jungtinių Arabų Emyratų dykumose. Prie starto balandžio 5-ą dieną stos 108 automobiliai ir motociklai. Maratonas laikomas sunkiausiu pasaulio taurės varžybų išbandymu dėl ypatingos dangos specifikos.

95 procentus maratono trasos sudaro išskirtinai smėlynai ir kopos, kuriuose įstrigus, sportininkai praranda daug laiko. Būtent dėl šios specifikos maratonų senbuviams Abu Dabio varžybos primena legendines Dakaro trasas Afrikos žemyne.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją