Puikų rezultatą pirmame „ADAC MX Masters“ etape parodė 16-metis Arminas Jasikonis, atstovaujantis lietuviškai „Steel Mustang Racing“ komandai. Anykštėnas jaunimo (youngster) klasės kvalifikacijoje savo grupėje parodė 3-ią laiką, nusileidęs tik savo dažnam konkurentui trasoje ir Europos čempionatų prizininkui Jorge Zaragozai bei olandui Clavinui Vlaanderenui. Susumavus abiejų grupių važiavimus, tarp 84-ių sportininkų A. Jasikonis į startą stojo 5-as.

Pirmame važiavime nenusisekus startui, A. Jasikoniui teko kovoti su lėtesniais varžovais. Pirmame rate buvęs tik 16-as, A. Jasikonis ratas po rato lenkė kitus sportininkus ir iki finišo pakilo iki 4-os vietos. Antrame važiavime lietuvis startavo kiek geriau, tačiau vis tiek buvo pačioje dešimtuko pabaigoje – 9-as. Visgi geras fizinis pasiruošimas ir vėl leido mūsiškiui kilti pozicijomis aukštyn ir, likus šešiems ratams iki važiavimo pabaigos, A. Jasikonis pakilo į 4-ą vietą.

Priekyje važiavo 2011 metų 85 cc klasės pasaulio čempionas Henry Jacobi, kuris pirmame važiavime finišavo prieš A. Jasikonį. Galiausiai, iki finišo likus vos dviems posūkiams, lietuviui pavyko aplenkti H. Jacobį ir finišuoti 3-iam, taip užsitikrinant ir 3-ią vietą galutinėje įskaitoje. Varžybose nugalėjo „Kawasaki“ gamyklos komandai atstovaujantis J. Zaragoza, o antras liko C. Vlaanderenas.

Anykštėnas buvo puikiai nusiteikęs po varžybų ir džiaugėsi pasiektu rezultatu.

„Varžybomis esu patenkintas. Visgi, „ADAC MX Masters“ šiemet yra svarbiausias mūsų čempionatas, kuriame norime puikiai pasirodyti. Abu startai tikrai nebuvo iš geriausiųjų, reikia dar padirbėti ties šia vieta, kad būtų lengviau pačiuose važiavimuose, nes kovoti iš rikiuotės vidurio tikrai nėra lengva – kol tu skiniesi kelią pro lėtesnius sportininku, tikri tavo konkurentai, važiuodami priekyje, per tą laiką nutolsta. Tačiau džiaugiuosi savo pasirodymu, trečia vieta yra tikrai geras rezultatas pirmajam etapui. Motociklas važiavo puikiai, Belgijoje man ruošta pakaba veikė nuostabiai, kas leido man pilnai pasitikėti savo techniką ir atakuoti iki varžybų pabaigos. Dabar važiuosime į Lietuvą, kur kitą savaitgalį dalyvausime Lietuvos motokroso čempionate, Ruopiškyje“.

Neblogai pasirodė ir kiti du lietuviai. Arnas Milevičius „Junior“ klasės kvalifikacijoje buvo 13-as savo grupėje iš 67-ių sportininkų ir iškart pateko į finalo važiavimus. Tuo metu Nojus Gasiūnas liko 18-as ir turėjo stoti į startą „paskutinės vilties važiavime“. Visgi, jaunasis uteniškis parodė savo užsispyrimą, finišavo antras ir pateko į finalo važiavimus. Pirmame važiavime A. Milevičius liko 15-as, N. Gasiūnas 28-as. Antrame A. Milevičius pasisekė kiek prasčiau ir jis finišavo 20-as, N. Gasiūnas pagerino savo rezultatą ir finišą kirto 24-as. Bendrojoje įskaitoje A. Milevičius liko 17-as, N. Gasiūnas 26-as.

Varžybose nugalėjo gamyklinei KTM komandai atstovaujantis suomis Kimis Savaste, antras liko Mikkelis Haarupas, o trečią vietą užėmė Martinas Winteris.

Talentinguosius mūsų tautiečius jau ateinantį savaitgalį galėsime išvysti pirmame Lietuvos motokroso čempionato etape, kuris gegužės 3-4 dienomis vyks šalia Rokiškio esančioje Ruopiškio trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją