Lygiai 168 „Nemuno žiedo“ trasos ratus M. Samuičio ir L. Adomavičiaus vairuojamas lenktyninis automobilis apsuko per mažiau nei penkias valandas. Keturiais ratais nuo jų atsiliko „Rotoma Racing“ komanda su BMW M3 automobiliu, o treti finišavo „Artas Racing“ komandos lenktynininkai su „Lexus IS-F“ automobiliu.

„Wellman Rally Team“ komanda šiose lenktynėse taip pat užfiksavo ir geriausią vieno rato įveikimo laiką – 1 min 19,885 sek.

Pirmose sezono lenktynėse startavo dvylika komandų, finišą pasiekė vienuolika. Rimtą incidentą trasoje patyrė „Rimo“ komandos pilotas Rimantas Blažulionis, kurio BMW 330D automobilis pirmame „Nemuno žiedo“ posūkyje išlėkė iš trasos. Prireikė ir gelbėtojų, ir medikų pagalbos. Gera žinia, R. Blažulionis jau sveiksta.

„Tokie incidentai priverčia susimąstyti ir prisiminti auksinę taisyklę – automobilių sportas yra labai pavojingas sportas. Net ir puikios komandos paruoštas patikimas automobilis su profesionaliu lenktynininku prie vairo gali atsidurti už trasos ribų. Tikimės, kad tai bus vienintelis rimtas incidentas šių metų ilgų nuotolių žiedinių lenktynių čempionate”, - sakė „Wellman Rally Team” lenktynininkas M. Samuitis.

Svarbiausias sezono startas – 1000 km Palangoje

„Wellman Rally Team“ ilgų nuotolių žiedinių lenktynių komanda puikiai pradėjo šių metų čempionatą, kurį sudarys keturi etapai – dar vienos „555 km” varžybos rudenį Kaune, lenktynės „Bikernieki“ trasoje Latvijoje ir – svarbiausias metų startas – 1000 km lenktynės Palangoje.

2011-ais sukūrę mažą stebuklą ir nugalėję 1000 km lenktynėse, „Wellman Rally Team“ komandos nariai žada į jas sugrįžti ir pateikti dar vieną stebuklą. Prie „555 km“ lenktynėse nugalėjusių pilotų čia prisijungs ir šiuo metu „VW Castrol Cup Polska“ lenktyniaujantis Robertas Kupčikas.

Iki 1000 km lenktynių komandos „Honda Civic Type-R“ automobilis atsikratys, kad ir madingos, bet nuobodokos baltos spalvos. Komandos lenktynininkas M. Samuitis teigia, kad jau greitai baigsis derybos su naujais partneriais ir jų „Honda” pasipuoš naujomis spalvomis.

Taip pat, komanda toliau varžysis Lietuvos ralio čempionate. M. Samuitis su šturmanu Ramūnu Šaučikovu jau ruošiasi gegužės 25-ą vyksiančiam Vilniaus raliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)