Svečių iš Olandijos JR Motorsport BMW automobiliai pirmavo iškart po starto, tačiau netrukus į antra vietą pakilo lietuviška „Medinio ratlankio“ komanda su Honda Integra.

Praėjus beveik trims valandoms „JR Motorsport“ ekipos BMW GT-R pagrindinėje trasos tiesiojoje neišvengė stipraus kontakto su apsauginiais barjerais. Po šio incidento lenktynės buvo valandai nutrauktos, kol trasos darbuotojai remontavo atitvarus. O ir vėliau kelis kartus vairuotojams buvo draudžiama važiuoti didesniu nei 60 km per valandą greičiu dėl prastų oro sąlygų. Dėl vis stiprėjančio vėjo ir lietaus lenktynės buvo baigtos po aštuonių valandų kovos.

Lietingas oras suteikė šansą savo gabumus parodyti vairuotojams ir su ne tokiais galingais automobiliais. Juo puikiai pasinaudojo Lietuvos „Alfa Romeo klubas“ su Alfa Romeo GT, finišą pasiekę antroje vietoje. „Igorio lankų“ VW Golf kurį laiką nusileido estams iš Aamann Racing, bet ne tik sugebėjo juos aplenkti, bet ir beveik pavijo tautiečius su Alfa Romeo. Tačiau iki finišo likusio laiko nebepakako pakilti aukščiau trečios vietos.

„Hankook Baltic 1000 km“ lenktynėse dalyvavo pilotai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Olandijos, Belgijos ir JAV. Trijų dienų renginio metu vyko Nissan 12H Silent Challenge, Crosskart, Mini Žiedo, Mannergute Mõõduvõtt, Startline 4H valandų lenktynės.

Galutiniai bendros įskaitos rezultatai:

1. JR Motorsport 1 (Olandija), 235 ratai;

2. Alfa Romeo Klubas (Lietuva), 232 ratai;

3. Igorio lankai (Lietuva), 232 ratai;

4. Aamann Racing (Estija), 229 ratai;

5. Greičio akademija (Lietuva), 220 ratų;

6. Telšių statyba (Lietuva), 218 ratų;

7. Medinis Ratlankis Racing Team (Lietuva), 181 ratas;

8. Lietuvos BMW klubas (Lietuva), 113 ratų;

9. JR Motorsport (Olandija), 77 ratai.

Galutiniai rezultatai klasėse

GT klasė

1. JR Motorsport 1 (Olandija), 235 ratai;

2. JR Motorsport (Olandija), 77 ratai.

A4 klasė

1. Alfa Romeo Klubas (Lietuva), 232 ratai;

2. Aamann Racing (Estija), 229 ratai;

3. Greičio akademija (Lietuva), 220 ratų;

4. Medinis Ratlankis Racing Team (Lietuva), 181 ratas;

5. Lietuvos BMW klubas (Lietuva), 113 ratų;

D Klasė

1. Igorio lankai (Lietuva), 232 ratai;

2. Telšių statyba (Lietuva), 218 ratų;

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)