Europoje sparčiausiai populiarėjančių miesto visureigių šį kartą kaip niekad daug užderėjo ir „Metų automobilio 2016“ rinkimuose. Tad šį kartą apžvelgsime septynis kompaktinius SUV ir su jais palyginsime šeimyniškai sportišką universalą „Subaru Levorg“ bei originalųjį stileivą „MINI Clubman“.

Abėcėlės tvarka pradėsime nuo „Fiat 500x“, kuris yra gerokai didesnis, erdvesnis, tačiau ne ką mažiau išraiškingas mažojo „Fiat 500“ brolis. Komplektuojamas su penkiais skirtingais benzininiais ir dyzeliniais motorais, jį galima rinktis ir su net devynių laipsnių automatine pavarų dėže.
"Fiat 500X"
Papildomame saugumo įrangos sąraše yra važiavimo juostoje, aklųjų zonų stebėjimo, taip pat ir avarinio sustojimo mieste sistemos. Automobilis turi ir padangų sukibimo su keliu kontrolės sistemą. Jo kaina Lietuvoje – nuo 16990 eurų.
"Honda HR-V"

Kompaktiško visureigio kėbulo linijos „Honda HR-V“ kūne suvienija kupė ir tvirtą visureigio stotą. Nauji varikliai padeda taupyti degalus, o gamintojas skaičiuoja, kad išraiškingo automobilio bagažo skyrius yra vienas talpiausių klasėje.

Taupyti vietą padeda ir „Honda“ sukurtas praktiškas sprendimas „Magic Seats“, leidžiantis įvairiausiais būdais pertvarkyti salono erdvę. Šio automobilio kaina Lietuvoje prasideda nuo 18500 eurų.
"Jeep Renegade Trailhawk"

Išskirtinės išvaizdos visureigis „Jeep Renegade“, kuris yra ir aukščiau minėto „Fiat500x“ pusbrolis (kurtas ant tos pačios bazės), turi daugybę bekelei skirtų automobilių savybių. Į akis krenta neįprasta, kampuota ir aštri, kėbulo forma, originalūs galiniai žibintai ir ratlankiai.

„Renegade“ turi visų varančiųjų ratų pavarą. Važiavimą kontroliuojančios sistemos užtikrina, kad visa galia gali būti perduota vienam bet kuriam automobilio ratui, tad neįveikiamų kelių šiam modeliui nėra. Jis kainuoja nuo 18990 eurų.

Tarp šio būrio išsiskiria vienintelis konkurso elektromobilis – „KIA Soul EV“. Ekologiškas automobilis vienu įkrovimu gali nuvažiuoti 212 km. Įdomu tai, kad gamintojas elektromobilį parduoda tik gausiausios komplektacijos, tad interjere – odinės sėdynės, malonūs liesti paviršiai, intuityviai valdoma informacijos ir pramogų sistema.
"Kia Soul EV"

Elektromobilis turi 27 kWh talpos bateriją, kurią visiškai įkrauti galima vidutiniškai per 5 valandas. Baterijai, kaip ir visam automobiliui, suteikiama 7 metų gamyklos garantija. „KIA Soul EV“ kaina – 39990 eurų.

Ryškus „Mazda CX-3“ krosoveris – naujiena gamintojo gamoje. Tai vienas kompaktiškiausių rinkoje esančių krosoverių ir rimtas konkurentas segmente, kuriame varžovų itin daug.
"Mazda CX-3"

Automobilis sukonstruotas ant „Mazda 2“ platformos, o eksterjeras kurtas remiantis kompanijos „Kodo“ dizaino filosofija, pastaraisiais metais tiesiog pribloškiančia „RedDot“ dizaino vertinimo komisiją. Šiemet kompanija gavo net tris prestižinius šio konkurso apdovanojimus.

„Mazda CX-3“ kaina Lietuvoje prasideda nuo 16050 eurų.
"MINI Clubman"

MINI Clubman“ – didžiausias „MINI“ šeimos narys, išsiskiriantis unikaliu bruožu – šešeriomis durelėmis. Didesnis ir erdvesnis nei iki šiol, modelis turi ketverias įprastas dureles ir dvejas plačiai atsiveriančias gale. Visa tai leidžia jį drąsiai statyti į vieną liniją su kompaktiškaisiais SUV.

Automobilis komplektuojamas su šešiais skirtingais – benzininiais ir dyzeliniais – keturių cilindrų varikliais. Vairuojant automobilį galima rinktis „Mid“, „Sport“ ir „Green“ režimus, kurie pritaikys automobilio nustatymus Jūsų vairavimo stiliui ir poreikiams.

„MINI Clubman“ kaina mūsų šalyje prasideda nuo 25190 eurų.
"SsangYong Tivoli"

Į Lietuvą vėl sugrįžusi „SsanYong“ markė pristato „Tivoli“ modelį. Tai naujas kompaktiškas miesto visureigis, sukurtas kuo geriau išpildyti visus vairuotojo lūkesčius: jis turi visiškai naują platformą, stilingo dizaino kėbulą ir šiuolaikišką saloną bei erdviausią bagažinę savo klasėje (jos talpa 423 litrai).

Automobilis komplektuojama su EURO 6 standartą atitinkančiais benzininiu ir dyzeliniu – varikliais, taip pat su automatine, ir su mechanine pavarų dėžėmis. Jo kaina prasideda nuo 14290 eurų.
"Subaru Levorg"

Subaru Levorg“ – vienintelis rinkimuose sportinis universalas, kuris dėl savo universalumo sudaro grėsmingą konkurenciją tiek kompaktiškiems, tiek vidutinio dydžio SUV automobiliams. Jame dera „Legacy“ universalumas ir „WRX STI“ sportiškumas – taip apibūdinamas šis modelis.

Automobilis turi talpią bagažinę, yra komplektuojamas su benzininiu varikliu, turinčiu turbiną, ir „Lineartronic“ pavarų dėže bei visų varančiųjų ratų pavara. Jo kaina – nuo 26490 eurų.

O dailesnių bruožų įgijęs miesto visureigis „Suzuki Vitara“ turi nemažą inovacijų sąrašą. Į automobilį montuojamas benzininis arba dyzelinis motoras, šešių laipsnių automatinė arba penkių laipsnių mechaninė pavarų dėžė.
"Suzuki Vitara"

Interjero apdailai naudotos kokybiškos medžiagos, salone yra lietimui jautrus ekranas, oda aptrauktas multifunkcinis vairas, nemažai dėklių daiktams. Iš kitų tokio tipo automobilių jis išsiskiria gana nedideliu svoriu ir nedidelėmis degalų sąnaudomis. Jo kaina Lietuvoje startuoja nuo 13999 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)