Čia – ir „Hyundai Tucson“, ir „Mercedes GLC“, ir „Mitsubishi Outlander“, ir „Renault Kadjar“, taip pat ir „BMW X1“. O šį būrį SUV automobilių papildėme ir atnaujintu „Subaru Outback“, kuris mūsų šalyje visureigiams neabejotinai sudaro solidžią konkurenciją.

Tad pasižiūrėkime į šiuos automobilius iš arčiau.

Antrosios kartos „BMW X1“ varomas visais keturiais arba tik priekiniais ratais. Automobilis turi visiškai naują važiuoklės sistemą, išmanią visų varančiųjų ratų – „xDrive“ – technologiją bei naujus, apie 17 proc. taupesnius bei mažiau teršiančius, keturių cilindrų variklius.

Sportiškas modelis yra aukštesnis nei pirmtakas, jame daugiau erdvės, be to, aukščiau sėdi ir keleiviai, ir vairuotojas, tad nenuostabu, kad dabar jis kelia konkurenciją ir didesniems kolegoms. Didesnė ir modelio bagažinė, tad naujasis X1 tapo visapusiškai praktiškesnis. O jo kaina mūsų šalyje prasideda nuo 34140 eurų.
"BMW X1"

„Hyundai Tucson“ modelis atspindi kompanijos siekį kilti „premium“ segmento link. Tai turbūt bene didžiausią progresą padaręs automobilis, lyginant jį su pirmtaku ix35. „Hyundai“ teigia, kad tai geriausias jų pagamintas nedidelis visureigis, kuris pasižymi dar didesniu stabilumu ir judrumu bei garantuoja išties dinamišką kelionę mieste, kad ir kur važiuotumėte.

Automobilis sukurtas ir pagamintas Europoje ant visiškai naujos platformos, o važiuoklė esą sureguliuota taip, kad įtiktų įnoringiems vairuotojams, kuriems dinamika ne mažiau svarbi nei komfortas. Miesto visureigis turi gausybę naujų pagalbinių ir saugumo sistemų: susidūrimo prevencijos, palaikymo juostoje, kliūčių fiksavimo ir perspėjimo, „aklojo taško“ stebėjimo, susidūrimo su pėsčiaisiais apsaugos ir kt. sistemomis. Jo kaina – nuo 20990 eurų.
"Hyundai Tucson" automobilis

Elegantiškas ir prabangiausias tarp šio segmento dalyvių visureigis „Mercedes-Benz GLC“ sukurtas pirmtako GLK pagrindu. Automobilio priekyje, gale ir šonuose esančios blizgaus metalo apdailos išduoda, kad šis aptakaus dizaino padidinto pravažumo automobilis yra pasirengęs ir išvykoms bekelėje.

Harmonija tarp grakštumo ir sportiškumo rafinuotai išlaikoma ir automobilio salone – medžio, odos apdailos nepaliks abejingų, o išryškintos interjero detalės neleis užmiršti vairuojant galingą automobilį. Gamintojas dėmesio skyrė ne tik dizainui, bet ir ekonomiškumui – nauji varikliai naudoja iki 19 proc. mažiau degalų, mažiau jėgainės išmeta ir teršalų.
"Mercedes-Benz GLC"

Be įprastų dyzelinių ir benzininių modelių su visų varančiųjų ratų pavara galima rinktis ir hibridinį. Pigiausias GLC automobilis kainuoja 44500 eurų.

Daugiau nei 100 esminių patobulinimų – tiek suskaičiuoja „Mitsubishi“, kalbėdami apie savo naują miesto visureigį „Outlander“. Pasikeitė ne tik išorė – tobulintas ir interjeras, ir jėgainės, ir važiuoklė.
"Mitsubishi Outlander"

Visureigis išaugo matmenimis, žvelgiant iš šalies modelis atrodo žemesnis, sportiškesnis ir platesnis. Inžinieriai iš naujo suprojektavo priekines sėdynes, vairą, pagerino garso izoliaciją ir patobulino navigacijos valdymą.

Siūlomas su dviem arba visais varančiaisiais ratais, benzininiu arba dyzeliniu varikliais, su mechanine, CVT arba automatine pavarų dėže, taip pat siūlomos ir 7 vietų versijos, kurias pirkėjai itin mėgo ankstesnių kartų „Outlander“ visureigiuose.

Naujojo visureigio kaina startuoja ties 31990 eurų.
"Renault Kadjar"

Miesto visureigis „Renault Kadjar“ vadinamas „Metų automobilio 2015“ nugalėtojo „Nissan Qashqai“ „broliu“. Automobilis džiugina aptakiomis linijomis, ryškiomis spalvomis ir kokybiškomis salono medžiagomis.

Modelis siūlomas su visų arba tik priekinių varančiųjų ratų pavara. Taupyti degalus padeda įdiegta ekonominio vairavimo sistema.

Inžinieriai įdiegė daug pramogų, saugumo ir pagalbinių sistemų: laisvų rankų statymo įranga, avarinio stabdymo, aklųjų zonų stebėjimo, kelio ženklų atpažinimo ir kt. Jo kaina prasideda nuo 17360 eurų.
"Subaru Outback"

Penktosios kartos „Subaru Outback“ per dvidešimt gamybos metų jau atrado savo gerbėjų ratą. Modelis komponuojamas su benzininiais ir dyzeliniais motorais, siūlomas su automatine CVT tipo transmisija.

Lyginant su pirmtaku, naujas modelis erdvesnis, apdailai naudotos kokybiškesnės medžiagos, gausu naujų pasyvaus ir aktyvaus saugumo sistemų, pavyzdžiui, automatinio stabdymo (Eyesight) priekyje atsiradus kliūčiai. „Outback“ turi nusileidimo nuokalne-pakilimo į kalną kontrolės funkciją, siūlomas tik su visų varančiųjų ratų pavara. Jo kaina mūsų šalyje – nuo 29800 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)