Organizatoriai pripažįsta, kad per visą 21-erių metų rinkimų istoriją tokios įvairovės geriausių variklių sąraše dar nėra buvę.

„WardsAuto“ ekspertai spalio ir lapkričio mėnesiais išbandė 37 visiškai naujus ar pastebimai patobulintus variklius. Tarp jų buvo ir 4 elektriniai modeliai, iš kurių vienas pateko į dešimtuką, tai – BMW i3 elektros motoras, generuojantis 170 AG ir 249 Nm sukimo momentą. Tai yra visiška priešingybė „raumeningame“ „Dodge Challenger SRT Hellcat“ montuojamam V8, 6.2 l varikliui, kuris išvysto net 707 AG. Tarp geriausiųjų pateko ir praėjusią savaitę Lietuvoje pademonstruoto vandeniliu varomo „Hyundai ix35 Fuel Cell“ jėgainė. Dyzelinių variklių gerbėjai gali likti nusivylę – tarp laureatų pateko tik vienas „dyzelis“, o dauguma (6 iš 10) yra turbininiai varikliai.

„Galime didžiuotis, kad šių metų nugalėtojų sąraše galima rasti pačias naujausias gamintojų inovacijas. Šis dešimtukas nėra skirtas tik entuziastams ar gamtosaugininkams. Čia kiekvienas pirkėjas gali rasti kažką sau, pagal įvairų biudžetą. Visi šie varikliai sukuria geriausią vairavimo patirtį“, – kalbėjo „WardsAuto World“ vyriausiasis redaktorius Drew Winteris.

„Ward’s 10 Best Engines 2015“ konkurso nugalėtojai (abėcėlės tvarka):

127 kW elektros motoras (montuojamas „BMW i3“ elektromobilyje)
6.2 l V8 („Chevrolet Corvette Stingray“)
6.2 l V8 („Dodge Challenger SRT Hellcat“)
1.0 l turbininis 3 cilindrų („Ford Fiesta“)
100 kW vandenilinis („Hyundai ix35 Fuel Cell“)
1.5 l turbininis 3 cilindrų („Mini Cooper“)
3.0 l turbodyzelinis V6 („Ram 1500 EcoDiesel“)
2.0 l turbininis 4 cilindrų (Subaru WRX)
1.8 l turbininis 4 cilindrų (Volkswagen Golf)
2.0 l turbininis 4 cilindrų (Volvo S60)

Tradiciniuose rinkimuose gali dalyvauti varikliai, montuojami į Amerikoje parduodamus automobilius, kainuojančius ne daugiau nei 60 tūkst. JAV dolerių.

Bandymai Detroite vyko įprastomis važiavimo sąlygomis, o ekspertai variklius vertino atsižvelgiant į jų galią, technologijas, ekonomiją, skleidžiamą triukšmą ir kitus lyginamuosius duomenis.

Geriausių JAV variklių apdovanojimai vyks kitų metų sausio 14 d., Šiaurės Amerikos automobilių parodos Detroite metu.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)