Žinoma, daugiau galimybių apžiūrėti modelius bus parodos metu, nes išvakarėse surengtame pristatyme iki naujienų praktiškai nebuvo įmanoma prisibrauti – ką jau kalbėti apie nuotraukas, kuriose nebūtų bent dešimties rankų, kojų ir kitų kolegoms priklausančių kūno dalių.

Kalbant rimčiau, kaip ir kiekvienais metais Ženevos parodos išvakarėse „Volkswagen“ koncernas tradiciškai pristatė visas priklausančių markių naujienas. Praktiškus modelius atstovavo naujasis „Volkswagen Touran“, taip pat visiškai naujas „Škoda Superb“ – pastarasis dabar ne tik erdvus, kaip ir ankstesnės kartos čekų flagmanas, bet ir išties išvaizdus, kuo ne itin galėjo pasigirti jo pirmtakas. O salono apdailos medžiagos tikrai vertos pagyrimo – šis čekas drąsiai pretenduoja į „Premium“ segmento atstovus. Na, o daugiausiai kalbų sulaukė naujasis „Passat“ – vos prieš kelias valandas jis buvo paskelbtas Europos „Metų automobliu 2015“.

Tačiau be jokių abejonių kur kas labiau akis traukė koncepciniai koncerno modeliai, tokie kaip „Audi Prologue Avant“ ar dar efektingesnis sodriai geltonos spalvos „Volkswagen Sport Coupe GTE“. Šie automobiliai sufleruoja kaip ateityje atrodys ateities „Volkswagen“ ir „Audi“ modeliai. Gaila tik, kad juos apžiūrėti įdėmiau praktiškai nebuvo įmanoma – prie automobilių smalsuoliai stovėjo praktiškai nepraeinama siena.

Kiti koncerno koncepciniai automobiliai – tai kompaktinis „SeatSUV „20V20“, savo dydžiu primenantis čekų „Yeti“. Britų „Bentley“ atskleidė ne tik kupė „GT Speed“, bet ir koncepcinį efektingą dvivietį kupė painiu pavadinimu „EXP 10 Speed 6 Concept“. Įdomu tai, kad pastarasis automobilis neįtikėtinai mažas – įprasta, kad „Bentley“ markės GT klasės superautomobiliai gerokai didesni.

Į salę riaumodamas įvažiavo galingas „Lambroghini Aventador LP 750-4 Superveloce“ ir sportiškas „Porsche Cayman GT4“, taip pat puikavosi paskutinis iš 450 jau baigtų gaminti „Bugatti Veyron“ modelių. Bet gamintojas patikino, kad greitu metu išvysime visiškai naują „Bugatti“ modelį. Ir tikriausiai neverta abejoti, kad po pusmečio Frankfurte vyksiančioje automobilių parodoje efektingi „Vokswagen“ koncerno koncepciniai modeliai virs realiais automobiliais.