Automobilių karavaną lydės ir pagrindinis Lietuvos naujienų portalas DELFI. Visos kelionės metu kasdien rengsime reportažus, o savo „Metų automobilį“ galės išrinkti ir DELFI skaitytojai. BALSUOTI GALITE ČIA: delfi.lt/auto/topgear/balsavimas/

„TopGear“ apdovanojimų odisėja prasidėjo antradienio vakarą šalia Vilniaus „Akropolio“. Susirinkę žiūrovai išvydo ne tik visus 22 konkurse dalyvaujančius automobilius, bet Lietuvos sportininkus, savo jėgą demonstravusius neįprastuose išbandymuose.

Vakarą pradėjo dvi Vilniaus regbio komandos – „Geležinio vilko“ ir jaunieji „Vilniaus regbio akademijos“ auklėtiniai. Jie varžėsi, kuri komanda greičiau nustums automobilį 20 metrų. Regbininkai taip pat varžysis ir kituose miestuose, o po 9 dienų išaiškės geriausia šios rungties komanda.

Iškart po Vilniaus stipruolių pasirodymo žavios blondinės mokslininkės iš Estijos surengė nedidelį pirotechnikos šou ir pademonstravo automobilinių saugos oro pagalvių veikimo galimybes. Prie pagalvės buvo pritvirtintas pliušinis žaislas, kuris išsiskleidus pagalvei į orą pakilo septynis metrus. Mokslininkės pabrėžė, kad saugos oro pagalvės šauna į priekį dvigubai greičiau nei važiuoja automobilis susidūręs su kliūtimi ir primygtinai patarė bet kokiu atveju užsisegti saugos diržus.

„TopGear“ komanda sugalvojo dar vieną unikalią užduotį savo dalyviams – sraigių „dragą“. Šios rungties dalyviai privalo 20 metrų atstumą įveikti kuo lėčiau. Pirmieji jėgas išbandė dukart Lietuvos ralio čempionato nugalėtojas Dominykas Butvilas ir ekonomiško vairavimo rekordininkas Mantas Vaskela. Tiesa, abu vaikinai buvo diskvalifikuoti, mat užgeso dar prieš finišą, bet dvikovą laimėjo M. Vaskela, nes D. Butvilas tai padarė pirmas.

Pusantros tonos – vienu pirštu

Prieš kelias savaites internautus be žado paliko kino žvaigždė ir karatė meistras Jeanas-Claude Van Damme'as, kai nusifilmavo reklaminiame klipe darydamas špagatą tarp dviejų važiuojančių sunkvežimių. „TopGear“ atrado ir ne ką mažiau talentingą lietuvį. Pasaulio kiokušin karatė čempionas Valdemaras Gudauskas panašų triuką atliko tarp dviejų važiuojančių miesto visureigių.

Pirmąjį išbandymų vakarą užbaigė galiūnas Vidas Blekaitis. Jis ryžosi stumti automobilį vienu pirštu ir tai padarė per 23 sekundes. Įdomus faktas, kad į pusantros tonos sveriantį automobilį galiūnas paprašė įsėsti ir lietuviškojo „TopGear“ redaktorių Renaldą Gabartą.

„Lietuviai ir taip stipresni už estus, vis tiek nugalėsime“, – sakė vienas charizmatiškiausių Lietuvos sportininkų.

Trečiadienį automobiliai pajudės Kauno link. Sportiškiausi hečbekai atsidurs profesionalių lenktynininkų rankose, kurie juos bandys ant Karmėlavos oro uosto kilimo tako.

Vakarop visi automobiliai susirinks prie „Megos“ prekybos centro, kur miestiečiai galės pamatyti dar daugiau konkurso staigmenų.

Automobilių vertinimas

Kaip įprasta „TopGear“ žurnalui, automobiliai vertinami balais nuo 1 iki 10. Vienas balas reiškia, kad „automobilis nepasiekė kelionės tikslo ir dar užsidegė“, o dešimt – „tobulybė, užstatykite savo inkstą, vaikus ir pirkite automobilį“.

Komisija turės penkiolika balsų. Devynis –„TopGear“ redakcijų atstovai, tris bendrus balsus turės žurnalo prenumeratoriai iš kiekvienos šalies, kurių iš viso bus 30, tris balsus turės ir kiekvienos šalies įžymybės.

Balsuojama bus ne tik už absoliučiai geriausią automobilį, bet ir dar dvylikoje kategorijų:

„Metų visureigio“, „Metų vienatūrio“, „Metų sportinio automobilio“, „Metų sedano“, „Metų hečbeko“, „Metų šeimos automobilio“, „Metų saugiausio automobilio“, DELFI skaitytojai rinks savo automobilį (balsuokite delfi.lt/auto/topgear), o „TopGear“ prenumeratoriai saviškį, „Neste oil“ paskelbs žaliausią automobilį, apdovanojimus gaus ir „kievieno cento vertas automobilis“ bei „pats išmaniausias“.

Konkurse dalyvaujantys automobiliai:

BMW X5
Ford Fiesta
Hyundai ix35“
Jeep Grand Cherokee
Kia Carens
„Kia Cee’d GT“
Lexus IS
Mazda 3“
Nissan Juke Nismo“
Nissan Note
Peugeot 208 GTi“
„Peugeot 308“
„Peugeot 2008“
Renault Clio RS“
„Renault Captur“
Subaru Forester
Škoda Octavia
Toyota Auris Touring Sports“
Toyota Corolla
Toyota RAV4
Toyota Land Cruiser 150“
Volvo V40 Cross Country“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)