Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) svetainėje skelbiamame konservatorių kandidatų į Vilniaus tarybą sąraše po šeštojo numerio iškart eina aštuntas – septintuoju numeriu įrašyto B. Burgio nebeliko.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas DELFI patvirtino, kad sąraše buvusio KTU gimnazijos vadovo nebėra.

„Dabartiniame sąraše jo nėra“, - sakė Z. Vaigauskas.

Pasak jo, B, Burgis pašalintas tarp būrio kandidatų, kurių deklaruota gyvenamoji vieta neatitinka savivaldybės, kurioje jie nori kandidatuoti.

„Kaune deklaravęs gyvenamąją vietą. Jis yra mūsų sprendime (dėl kandidatų šalinimo iš sąrašų – DELFI). Braukiamas dėl to, kad jo gyvenamosios vietos adresas neatitinka“, - teigė Z. Vaigauskas.

Pasak jo, kandidatuoti į Kauno tarybą B. Burgis veikiausiai taip pat negali, mat šiai procedūrai tiesiog nebeliko laiko.

Pripažino, kad pats padarė klaidą

Išgirdęs apie šį faktą B. Burgis patvirtino, kad tai jam – žinoma. Jis patikino, kad pats yra kaltas dėl kilusių problemų.

„Apie tai, kad manęs nebėra sąraše, sužinojau prieš dvi dienas. Kai prasidėjo registracijos procesas, burtų traukimas, paaiškėjo, kad aš šį tą ne taip padariau. Pripažįstu, kad esu naujas ir žalias, nemoku dar su tais visais popierėliais tvarkytis. Tai techninės problemos, jos visai nesusijusios su politika. Aš tiesiog ne ten parašiau raidę, paspaudžiau mygtuką ir tiek“, – DELFI sakė B. Burgis.

Jis patikino dar svarstantis apie galimybę pareikšti norą sugrįžti į kandidatų sąrašą. Anot B. Burgio, apie tai dar svarsto ir jo atstovaujama partija.

„Gali būti, kad į sąrašą grįšiu, o gal negrįšiu. Yra štabai, žmonės, kurie žino. Mano klaida ir buvo ta, kad nesidomiu formaliais dalykais, todėl pražiopsiojau, kažkas per vėlai pastebėjo, o sutvarkys ar nesutvarkys – pamatysime. Dangus dėl to tikrai negriūva. Mano gyvenime tai nėra svarbiausias dalykas. To nedramatizuoju. Rinkimuose galima dalyvauti ir nebūnant sąraše. Palaukite dar dieną, kitą, viskas paaiškės“, – patikino jis.