aA
Pasak “Microsoft” įkūrėjo ir ilgamečio vadovo Billo Gateso, kompanijos ateitis priklauso “.NET” (dot-net) strategijai. Pagal šį planą visi kompiuteriai veiks tinkle ir programine įranga naudosis bendrai. Ir dabartinę “Windows 2000” ir netrukus pasirodysiančią “Windows ME” ketinama pakeisti “Whistler”.
“Whistler”, kurioje bus sujungtas “Windows ME” patogumas ir “Windows 2000” stabilumas, rinkoje nepasirodys dar apie metus, tačiau “Microsoft” birželį bandymams išsiuntinėjo ankstyvą “Whistler Build 2250” versiją, kurioje jau matosi pakeitimai.

Nors iki galutinio produkto dar toli, “Whistler” bus lankstesnė ir labiau pritaikoma vartotojo sąsaja, galimybė kompiuterį valdyti prisijungus per nutolusį tinklą, sistema galės vykdyti balsu ištartas komandas ir perskaityti ranka “parašytą” tekstą.

Taip pat sistemoje jau yra keletas “.NET” plane numatytų galimybių, kaip, pavyzdžiui, informacijos gavimas į bet kurį ir bet kur esantį įtaisą. Šios galimybės neveikia, kadangi joms reikia specialių tarnybinių stočių, kurios dar nėra įrengtos. Tačiau su “Whistler” jau galima bendrauti iš “Pocket PC” kišeninio asmeninio kompiuterio - perskaityti elektroninį paštą, nusiųsti bylą ir t.t.

“Microsoft” teigimu, bus kuriamos dvi “Whistler” versijos. Viena - galinga ir su daugiau galimybių - verslo vartotojams. Kadangi “Whistler” pakeis ir “Windows ME”, ją reikės pritaikyti ir namų vartotojų poreikiams.

Daugiau apie "Whistler" anglų kalba galite paskaityti sputelėję nuorodą žemiau.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0