Projekte „Amour...“, įkvėptame meilės temos, „Rūtos galerijos“ galerininkės Rūta Elkimavičiūtė ir Vika Ryžovaitė, bendradarbiaudamos su Domus galerijoje dirbančiais interjero salonais, sukūrė keturis buduarų interjerus, kuriuos „Domus galerijos“ lankytojai gali apžiūrėti iki šių metų gegužės 1 dienos. Projekto „Amour...“, skirto Valentino dienai, pristatomuose keturiuose kambariuose, skirtingi stiliai sukurti naudojant „Domus galerijoje“ veikiančių salonų siūlomus baldus ir namų puošybos akcentus bei “Rūtos galerijos” meno kūrinius.

„Tęsdami sėkmingo projekto „Šokoladas“ pradėtą tradiciją, pateikiame šviežią požiūrį į interjero kultūrą – kviečiame harmoningai derinti žmogaus ir jį supančios aplinkos dekorą”,- sakė „Domus galerijos“ rinkodaros vadovas Linas Ladauskas.

Pirmasis šios interjero galerijos projektas su architektais, anot L.Ladausko, buvo įdomus, tačiau ganėtinai “sausas”, nes jame nebuvo dalyvaujančio žmogaus. Antrajame projekte su J.Žilėniene “Šokoladas”, dizainerė pati susikūrė interjerą pagal savo kolekciją. Naujasis projektas “Amour”, įdomus tuo, kad visi jame dalyvaujantys menininkai turėjo konkrečias užduotis sukurti kūrinius, pritaikytus konkretiems buduarams.

Meilės, aistros, geismo ir grožio tematika fantazavę projekto kūrėjai žiūrovus pakvietė į keturis skirtingo stiliaus buduarus.

Klasikinio olandiško buduaro interjeras kalba apie skoningą prabangą, kurioje žalia - ornamentuota „Retroformos" sofa išryškėja raudonų sienos apmušalų fone. Ištapytus originalius senoviško stiliaus baldus ir akcentus interjero kūrėjos išsirinko salone „Rotra interjerai". Šio kambario klasikos dvelksmą pristatymo metu sklaido intriguojanti mizanscena - dizainerės Dalios Atkočiūnaitės drabužiais pasipuošusį solidų vyriškį erotišku šokiu gundo jauna moteris, pasidabinusi Lauros Dailidėnienės kurtais rūbais.

Japoniškas buduaras - natūralių, santūrių spalvų ir atspalvių karalystė. Minimalistiniai „Interio" baldai suderinti su šiaudų, bambuko ir žolės medžiagomis bei detalėmis. Kompoziciją menininkės išbaigė pasirinkusios natūralius žolinius „Vonios ir interjero akcentų" sienų apmušalus. Pristatymo metu japonišką arbatos ceremoniją ir dizainerės Kristinos Kruopienytės drabužius čia demonstruoja dvi egzotiškos geišos.

Provanso stiliaus romantizmo tema R. Elkimavičiūtė ir V. Ryžovaitė fantazavo kurdamos prancūzišką buduarą. Kaimiškame klasikiniame interjere dera miegamojo ir vonios kambario atributai - salono „Lėja" baldai ir retro stiliaus vonios kampas iš „Vonios ir interjero akcentų". Šiame nuotaikingame šviesių spalvų interjere pagrindiniais akcentais tapo netradicinis medžiaginių lubų dekoras ir įspūdingas „Murinos" sietynas. Pristatant šį kambarį, jame įsikuria dailininkas Alfredas Jurevičius su jam pozuojančiu modeliu, vilkintys dizainerių D. Atkočiūnaitės ir Vaidos Januškaitės drabužius.

Ketvirtasis kambarys suteikė progą pažaisti su pop stiliaus atributais: čia akį traukia ryškūs žaismingi akcentai ir gaivios spalvos. Modernių „Liguid" baldų paviršių paįvairina balti kailiai ir rausvos detalės. Prie kambario nuotakos interjero kūrėjos derino ryškius gėlėtus „Retroformos" sienų apmušalus, kurie tapo vienu iš svarbiausių šio buduaro akcentų. Šiame kambaryje projekto pristatymo vakarą jaukiai įsikūrusios jaunos merginoa vilki intriguojančius dizainerių Egidijaus Rainio, V. Januškaitės, L. Dailidėnienės drabužius, ir, atrodo, visai neskuba išsiruošti į jų laukiantį vakarėlį.

„Amour..." projekte pristatomas ir kitų jaunų dizainerių Indros Dovydėnaitės, Žydrūnės Grigonytės ir Jurgita Stakauskaitės bendradarbiavimas su „Rūtos galerijos" meno ir mados namais bei interjero ir apdailos centru „Domus galerija".

“Rūtos galerijos” direktorės ir savininkės R. Elkimavičiūtės teigimu, interjero ir drabužių dizaino sintezė padeda sukurti išbaigtą gyvenimo stilių, todėl jos vadovaujami meno ir mados namai aktyviai dalyvauja naujuose projektuose ir prisideda prie iniciatyvų, vystančių dizaino sritį Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją