aA
Bankininkas, Kauno „Žalgirio“ savininkas ir kandidatas į Seimą Vladimiras Romanovas turi 180,66 mln. Lt turto, o jo paimtos paskolos šį turtą viršija net 57,86 mln. Lt. Be to, daugiau nei 20 mln. Lt pajamų pernai gavęs turtuolis nurodė gyventojų pajamų mokesčiui (GPM) skyręs vos 0,67 proc. šios sumos.
Vladimiras Romanovas, Lavrinovičiai, Kšyštofas Lavrinovičius, Darjušas Lavrinovičius
Vladimiras Romanovas, Lavrinovičiai, Kšyštofas Lavrinovičius, Darjušas Lavrinovičius
© DELFI (R.Daukanto pieš.)

Tai paaiškėjo, kai Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) paskelbė kandidatų į Seimo turto, pajamų ir interesų deklaracijas. Taip pat paaiškėjo, kiek uždirba su V. Romanovu į Seimą einantys broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai.

Tuo tarpu kitas „Žalgirio“ krepšininkas ir kandidatas į Seimą Rimantas Kaukėnas nurodė esąs milijonierius, bet pernai uždirbęs 0 litų.

Pajamų mokesčiui – 0,67 proc. pajamų

VRK duomenimis, V. Romanovas deklaravo turįs privalomo registruoti turto už kiek daugiau nei 1,9 mln. Lt. Tačiau didžiausia bankininko kraičio dalis – vertybiniai popieriai, meno kūriniai ir juvelyrika. Šį savo turtą V. Romanovas vertina net 176,4 mln. Lt suma. Piniginėmis lėšomis Ūkio banko pagrindinis akcininkas deklaravo turįs palyginti kuklią 2,35 mln. Lt sumą. Iš viso – 180,66 mln. Lt.

Tačiau visą šį turtą viršija „Žalgirio“ savininko gautos paskolos. Jų suma – beveik 238,53 mln. Lt.

O dar įdomiau atrodo V. Romanovo pajamų deklaracija. Multimilijonierius nurodė, kad jo metinės pajamos – 20,13 mln. litų. Tuo tarpu sumokėta GPM suma – beveik 135,28 tūkst. Lt. Arba maždaug 0,67 proc. bankininko metinių pajamų.

Kšištofas turtingesnis už Darjušą

Broliai Lavrinovičiai – milijonieriai. Šis faktas apie V. Romanovo „Žalgiryje“ žaidžiančius vienus garsiausių šalies krepšininkų – ne naujiena. Tačiau dabar paaiškėjo, kiek jų turtas vertas ir kiek jie uždirba.

K. Lavrinovičius deklaravo turįs privalomo registuroti turto už 3,97 mln. Lt, vertybinius popierius, meno kūrinius ir juvelyriką įvertino 2 tūkst. litų bei nurodė turės dar 2 mln. Lt piniginėmis lėšomis. Jo brolis dvynys VRK pateikė kuklesnius skaičius: 3,8 mln. Lt privalomo registruoti turto, 10 tūkst. Lt akcijomis ir meno dirbiniais bei pusė milijono piniginėmis lėšomis.

Kšištofas deklaravo per metus gavęs beveik 2,59 mln. Lt pajamų ir nesumokėjęs nei cento GPM. Kšištofo sąskaitoje – 1,7 mln. Lt metinės pajamos. GPM laukelyje – taip pat nulis.

Tuo tarpu R. Kaukėnas, praėjusį krepšinio sezoną praleidęs Italijoje, nulius nurodė ir GPM, ir metinių pajamų grafose. Jo privalomas registruoti turtas vertas 3,89 mln. Lt, pigininės lėšos – 2,03 mln. Lt.

K.Brazauskienė - apsirūpinusi kandidatė

Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė
© DELFI / Tomas Vinickas

Apie „Demokratinės darbo ir vienybės partijos“ pirmąją sąrašo kandidatę Kristiną Brazauskienę pateikti kampanijos dalyvio duomenys gana skurdūs – moteris nenurodžiusi savo biografijos, nepateikusi papildomos informacijos. Paties kandidato užpildytoje anketoje ji taip pat neišsiplėčia – nurodo turinti ekonomisto specialybę, mokanti rusų, lenkų bei anglų kalbas. Tiesa, pagrindinės darbovietės neįvardijusi kandidatė išsiskiria įdomiais pomėgiais – K. Brazauskienė teigia, kad domisi žvejyba, šachmatais, siuvinėjimu, politinės literatūros ir politikų biografijų skaitymu.

Turto pajamų ir deklaracijoje privalomai registruotas moters turtas siekia 412 330 litų. Jai priklauso ir daugiau nei 2 mln. litų vertės vertybinių popierių, meno kūrinių, juvelyrinių dirbinių. Šių vertė – 2,38 mln. litų. K. Brazauskienės deklaracijoje nurodyta, kad ji taip pat turi ir piniginių lėšų, kurios siekia beveik 280 tūkst, litų. Tiesa, šiemet moteris jokių pajamų deklaruoja negavusi ir mokesčių nesumokėjusi.

DELFI primena, kad mirus K. Brazauskienės sutuoktiniui Lietuvos prezidentui Algirdui Brazauskui, moteris prašė valstybės jai suteikti prezidento našlės rentą, tačiau ši jai skirta nebuvo.

„Demokratinės darbo ir vienybės partijos“ nario Jono Rekešiaus turtas, pasak deklaracijos, daug mažesnis nei partijos įkūrėjos Kristinos Brazauskienės – jis įvardija turintis privalomo registruoto turto už 45 tūkst., piniginių lėšų – 12 tūkst. Per metus J. Rekešis gavo 1374,15 litų pajamų. Istoriko išsilavinimą ir daktaro laipsnį turintis J. Rekešius rinkėjams savo šeimyninės padėties atskleisti nepanoro, tačiau nurodo, jog užsiima visuomenine veikla – yra Tėvynės pažinimo draugijos valdybos pirmininkas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Parduodamos legendinės „Šilo kopos“ patalpos: šeimininkai sako grąžinę Merkinei karūną, o dabar – nauji planai

Prieš septynerius metus Merkinėje duris atvėrė bistro „Šilo kopa“. Vadovaujamas mamos ir...

Saulės parkai įrenginėjami ten, kur mažiausiai tikimasi

Saulės energija per ateinančius kelis dešimtmečius turėtų dominuoti pasaulinėse elektros...

Lietuvoje – nė vienos neįgaliesiems prieinamos įstaigos: apie šias idėjas kalbama jau 30 metų, tačiau architektai numoja ranka

Ilgus metus Lietuvoje buvo kalbama apie aplinkos pritaikymą žmonėms su negalia. Pavyzdžiui, jei...

Karas Ukrainoje. Per Rusijos ataką prieš Ukrainą Lenkija pakėlė į dangų savo karinius lėktuvus rusai atakavo svarbius infrastruktūros objektus Dnipropetrovsko srityje

Rusijos okupacinės pajėgos užpuolė Dnipropetrovsko sritį . Tai paskelbė Dnipropetrovsko OVA...

Kovo pabaigai – rekordinė šiluma: skaičiai privers išsižioti (4)

Naktį praslinkus atmosferos frontui, penktadienio dieną mūsų regione stiprės anticiklono gūbrys,...

Kuo mums naudingi kiaušiniai ir kiek jų galima suvalgyti per dieną: įspėjo, kada jie gali kelti pavojų sveikatai

Tyrimai rodo, kad vienam lietuviui vidutiniškai tenka beveik 12 kg vištos kiaušinių per metus....

Į dvigubų dublių pasaulį grįžęs Valančiūnas nuliūdino Giannio komandą

Penktoje Vakarų konferencijos vietoje skriejantys Naujojo Orleano „Pelicans“ (45-28)...

Garsi dizainerė su depresija kovoja jau metus: išbandžiusi viską, priežastį viliasi radusi gimdos spiralėje

Drabužių dizainerė, 36 tūkst. sekėjų Instagrame turinti nuomonės formuotoja Viktorija...

Buvusio narkotikų prekeivio išpažintis: dėkoja, kad buvo sučiuptas ir nubaustas

55-erių Jonas [aut. past. – vardas pakeistas, tikrasis redakcijai žinomas] pusantrų metų...