aA
Socialdemokratinė koalicija apkaltino Tėvynės sąjungą vengiant tiesioginių televizijos diskusijų, kuriose Algirdas Brazauskas susitiktų su konservatorių lyderiu Vytautu Landsbergiu. Konservatorių rinkimų štabas tokius kaltinimus atmeta, teigdamas, kad elgiasi pagal Baltijos televizijos, rengiančios debatus, padiktuotas taisykles.
Pirmadienio spaudos konferencijoje socialdemokratinės koalicijos informacinio štabo vadovas Gediminas Kirkilas sakė, jog koalicija ne sykį kreipėsi į konservatorių partiją, jos rinkimų štabą, kad tiesioginiuose Baltijos televizijos "Ringo" spalio 5 d. debatuose su A.Brazausku dalyvautų ne Andrius Kubilius, o V.Landsbergis. Tačiau, pasak jo, valdančiosios partijos vadovybė ir jos lyderis akivaizdžiai vengia tokios tiesioginės diskusijos.

G.Kirkilo teigimu, socialdemokratinė koalicija tokį reikalavimą kelia ne tik todėl, kad būtent V.Landsbergis, kaip konservatorių ir visos valdančiosios koalicijos lyderis, yra daugiausiai atsakingas už visos 1996 - 2000 metų Seimo kadencijos ir trijų - Gedimino Vagnoriaus, Rolando Pakso ir Andriaus Kubiliaus - Vyriausybių veiklą, tačiau ir todėl, kad konservatoriai šios rinkimų kampanijos metu, iškeldami į priekį A.Kubilių, atsiriboja nuo kitų konservatorių-krikdemų-centristų vyriausybių ir, slėpdami nuo rinkėjų V.Landsbergį, mėgina nusiimti visą ketverių metų valdymo atsakomybę.

Tuo tarpu Tėvynės sąjungos rinkimų štabo vadovas Audronius Ažubalis tokius socialdemokratinės koalicijos reikalavimus pavadino "partkomo lygio pareiškimu". Pasak jo, Baltijos televizija pati organizuoja teledebatus ir kviečia į juos tik partijų kandidatus į premjerus. Nenoras teledebatuose susitikti su konservatorių kandidatu į premjerus, anot A.Ažubalio, aiškintinas tik taip: "praeities mąstymas vengia susitikti su nauju ateities vėju".

ELTA
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prie pastato, kuriame teisiamas Trumpas, – šiurpus incidentas

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas penktadienį pranešė, kad buvo atrinkta 12 prisiekusiųjų...

Sedekerskis ir „Baskonia“ pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą

Penktadienį nuaidėjo pirmųjų istorijoje Eurolygos įkrintamųjų paskutinis mačas, po kurio...

Pavasaris liko tik prisiminimuose: naktimis 6 laipsniai šalčio, dienomis – šlapdriba

Artimiausią parą Lietuvos orus lems ciklonai, tad sulauksime ir kartu su jais slenkančių kritulių...

Sujudimas Kaune: dėl padidėjusio radiacinio fono evakuoti Eigulių gyventojai (4)

Kauniečiai sunerimo dėl gausių specialiųjų tarnybų pajėgų Eiguliuose, prie V....

Į krantą išplauta keistos formos būtybė pašiurpino pajūrio lankytojus: kas tai per padaras? (1)

Australijoje paplūdimiu vaikščiojusi moteris aptiko šiurpios išvaizdos padarą, iš pažiūros...