Kaip DELFI sakė šventinių prekių gamintojo UAB „Domaras“ direktorius Algirdas Rimkus, kasmet parduodama vis daugiau dažų, o jų kaina nuolat mažėja, dabar ji yra maždaug pusė lito.

Pasak direktoriaus, įmonė yra didžiausias velykinių dažų gamintojas Lietuvoje, užimantis maždaug 70 proc. šios rinkos. Bendrovė per Velykas parduoda maždaug 370 tūkst. dažų pakuočių. Anot A.Rimkaus, „Domaro“ dažų daugiausiai nuperkama Kaune.

„Domaro“ direktorius teigia, kad pirmą kartą per šias Velykas Lietuvoje pagaminti kiaušinių dažai iškeliavo pas Airijoje ir Anglijoje gyvenančius lietuvius – jiems išsiųsta dešimt tūkstančių pakelių.

Anot A.Rimkaus, lipdukų kiaušiniams kasmet parduodama 5 proc. daugiau, o jie labiausiai mėgiami vaikų. Šešių lipdukų pakuotė parduotuvėse kainuoja apie litą. Anot A.Rimkaus, įmonė yra gaminusi lipdukus su specialiais ornamentais, tačiau klientams priimtinesni su velykiniais atributais.

Kaip DELFI sakė didmeninės prekybos UAB "Sanitex" Finansų direktorius Algis Pakalnis, šiemet kiaušinių dažų ir specialių lipdukų parduota maždaug 22 proc. daugiau nei pernai. Anot direktoriaus, tikslūs skaičiavimai po Velykinės prekybos dar nepadaryti. Dažus bendrovė perka tik iš vietinių gamintojų.

Velykinius dažus ir lipdukus gaminančios UAB „Smagutis“ atstovai DELFI sakė, kad šiemet dažų parduota panašiai kaip ir pernai, nors tikslūs skaičiavimai dar nėra padaryti.

Cheminiai kiaušinių dažai atsirado 19 amžiuje, o dabartiniai velykinių dažų rinkiniai susideda iš penkių pagrindinių spalvų – raudonos, žalios, geltonos, mėlynos ir morkinės, vienu dažų pakeliu kokybiškai galima nudažyti dešimt kiaušinių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją