aA
Studentams gali netekti nešiotis krūvos knygų, jei įtaisas "goReader" bus pradėtas naudoti JAV universitetuose. Bendrovės "goReader" kuriamas "goReader" yra maždaug nešiojamo kompiuterio dydžio įtaisas su spalvotu monitoriumi. Jame telpa visos studentų nešiojamos knygos ir tai sveria mažiau nei 5 svarai (2 kg).
Kompanija derasi su leidėjais, aprūpinančiais studentus knygomis dėl jų turinio publikavimo internete ir taip prieinamo studentams.

Nauju įtaisu vartotojas kaip ir paprastose knygose gali tiesiogiai užrašyti pastabas ar pasižymėti reikalingas pastraipas.

"goReader" yra vienas iš šešių Čikagos DePaul universiteto technologijų centro inkubatoriaus DeTech globojamų projektų. Universitetas suteikė naujai kompanijai patalpas bei visokeriopą pagalbą kuriant naują produktą - pradedant technine įranga, baigiant profesorių juridinėmis bei teisinėmis konsultacijomis.

Tokie "inkubatoriai" yra populiarūs JAV universitetuose. Finansuojami tokie projektai, iš kurių gali pasipelnyti universitetas. Suteikdami pradines sąlygas vystytis, universitetai mainais gauna nedidelę dalį pelno iš naujų technologijų produktų. Tai svarbu jaunoms kompanijoms ir leidžia lengviau derėtis su tikrais investitoriais.

Dabar į "goReader" investuota 1 mln. JAV dolerių (4 mln. litų). Planuojama gauti dar 20 mln. JAV dolerių (80 milijonų litų) investicijų, norint pradėti rinkodaros kompaniją aprūpinant 75 JAV universitetus naujuoju įtaisu nuo rudens.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Gediminas Kirkilas Antakalnio kapinėse išlydimas į paskutinę kelionę pildoma (7)

Sostinėje trečiadienį vyksta atsisveikinimas su buvusiu premjeru Gediminu Kirkilu . Velionis...

Žiniasklaida: lemiamą vaidmenį atblokuojant JAV pagalbą Ukrainai galėjo suvaidinti viena šalis (2)

Remiantis antradienio vakarą Vokietijos dienraščio tinklalapyje paskelbtu straipsniu, Rusijai...

„Kilo Health“ per kelis mėnesius atleido daugiau nei 100 darbuotojų: buvęs vadovas prabilo apie „rožinius akinius“ (12)

Iki balandžio 19 dienos sveikatos technologijų startuolio „ Kilo Health “ vadovo pareigas ėjęs...

Daugiausiai mokesčių sumokančios įmonės Lietuvoje: statybų sektoriuje – neregėtas šuolis

Naujienų portalas „Delfi“, bendradarbiaudamas su „Investuotojų forumu“, pradeda straipsnių...