aA
Nacionalinė vertybinių popierių birža (NVPB) pateikė naują nepertraukiamos prekybos interneto puslapio versiją, kuri leidžia investuotojams patogiau pateikti vertybinių popierių prekybos rezultataus pagal prekybos sąrašus ir vertybinių popierių tipą. Rengiant naująją puslapio versiją buvo įvertinti ir dabar rengiami biržos prekybos taisyklių pakeitimai.
Pasak NVPB viceprezidentės Dalios Jasulaitytės, dauguma rengiamų prekybos taisyklių pakeitimų yra techninio pobūdžio, todėl jie labiau svarbūs prekybos dalyviams.

"Vienas iš svarbesnių pakeitimų yra ketinimas atsisakyti uždaros rytinės prekybos, kai teikiami pavedimai yra nematomi kitiems rinkos dalyviams - informacija būtų skelbiama viešai. Be to, ruošiamės peržiūrėti ir biržos skelbiamus indeksus", BNS sakė D. Jasulaitytė.

Anot jos, svarstoma galimybė atsisakyti Einamojo prekybos sąrašo indekso Litin-A, Vyriausybės vertybinių popierių indeksą LitinVVP, kuris dabar yra kainų indeksas, pertvarkyti į grąžos indeksą bei pakeisti dešimties likvidžiausių akcijų indekso Litin-10 struktūrą bei jo formavimo principus.

Pasak biržos viceprezidentės, siūlomi biržos prekybos taisyklių pakeitimai aptariami su finansų maklerio įmonėmis, Vertybinių popierių komisija, todėl kol kas dar neaišku, kokiems iš siūlomų pakeitimų bus pritarta.

Naujajame nepertraukiamos prekybos tinklalapyje taip pat pateikiama išsamesnės informacijos apie atskirus vertybinius popierius - jų pasiūla ir paklausa penkiomis geriausiomis kainomis, dešimt paskutinių sandorių bei detali dienos prekybos statistika.

BNS
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0