aA
Drąsiaus Kedžio dukters nepristatymas į pasimatymus su motina Laimute Stankūnaite mergaitės globėjai Kauno apygardos teismo teisėjai Neringai Venckienei bei jos vyrui advokatui Aidui Venckui gali grėsti baudžiamaja byla. Taip trečiadienį žurnalistams sakė vidaus reikalų viceministras Algimantas Vakarinas. Ketvirtadienį yra numatytas tradicinis pasimatymas, kartu antstolis, vykdydamas teismo nutartį, mergaitę turėtų perduoti L. Stankūnaitei.
Algimantas Vakarinas
Algimantas Vakarinas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

„Rytoj baigiasi ta diena, kai įsigalioja teismo sprendimai ir kada privalu įgyvendinti visus teismo nurodymus, tai yra, pristatyti mergaitę pasimatymui su motina. Tai turi būti įvykdyta, jeigu bus neįvykdyta, be abejo, įsigalioja kitos teisinės procedūros, tai yra ikiteisminis tyrimas, gali būti pradėta baudžiamoji byla tiems asmenims, kurie privalėjo tai įvykdyti. Mes tikimės, kad tai bus geranoriškai sprendžiama“, – kalbėjo jis.

Jo teigimu, ikiteisminis tyrimas gali būti pradėtas ir prieš tuos asmenis, kurie trukdys įgyvendinti teismo sprendimą.

Viceministras neatmeta, kad ketvirtadienį vežant mergaitę pas motiną gali prireikti policijos įsikišimo.

„Mes galime tikrai garantuoti, kad viešoji tvarka bus užtikrinta. Be abejo, jeigu prasidės muštynės, stumdymai, tai mes negalime toleruoti tokių dalykų. Jeigu stabdys, neleis, ar dar kažkokiomis priemonėmis užtvers kelią, be abejo, antstolis prašys pagalbos, kad galėtų įvykdyti savo prievolę“, – sakė A. Vakarinas.

Jis neatskleidė, kiek policininkų vyks prie Kedžių namų.

DELFI primena, kad Kėdainių rajono apylinkės teismui penktadienį paskelbus sprendimą, kad mažametė kauniečio D. Kedžio dukra turi gyventi su motina L. Stankūnaite, prie mergaitės globėjos ir mirusio D. Kedžio sesers N. Venckienės namų Garliavoje ėmė rinktis žmonės.

Jie čia prabuvo visą savaitgalį, neleido antstoliui įteikti teismo nutarties, o pirmadienį neleido išvežti mergaitės iš namų į planuotą susitikimą su motina.

Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjas nurodė nutartį vykdyti skubiai – mažametė dar penktadienį turėjo būti perduota motinai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0