aA
Ankstų ketvirtadienio rytą, šeštą dieną Garliavoje prie Kedžių ir Venckų namų budintys žmonės rengiasi sutikti pareigūnus, kurie, susirinkusių žmonių manymu, bandys išvežti Drąsiaus Kedžio dukrelę motinai Laimutei Stankūnaitei. Kol kas žmonių susirinkę apie 200, tačiau protestuotojų gretos nuolat didėja. Žmonėms per mikrofoną pranešta, kad mergaitės globėja Neringa Venckienė guli ligoninėje, o antstolis Marekas Petrovskis informuotas, kad mergaitė nebus pristatyta į policiją.
Venckai pranešė, kad antstoliui neveš D.Kedžio dukros ir kalbėtis su juo nenori (atnaujinta 11.15)
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Pagal teismo nutartį, mergaitė ketvirtadienio rytą, 9 val., turi būti pristatyta į policiją bei perduota L. Stankūnaitei.

Kaip DELFI sakė D. Kedžio teta bei krikštamotė Audronė Skučienė, N. Venckienė jau nuo sekmadienio guli ligoninėje bei negalės pristatyti mergaitės. A. Skučienės teigimu, apie tai yra informuotas antstolis.

Susidarius tokiai situacijai neaišku, ko imsis antstolis. Manoma, kad nesulaukus mergaitės policijoje, pareigūnai atvyks į Garliavą.

„Mes privalome nieko nedaryti. Jie neturi teisės eiti į namus. Meldžiamės ir laukiame“, - kalbėjo žmonės.

Tuo tarpu D. Kedžio mama Laima Kedienė teigė, kad nesiruošia įsileisti pareigūnų į namus.

8.05 val. atvažiavo policijos patrulis. Visos giminės kartu su D. Kedžio dukra užsirakino namuose.

8.10 val. atvyko Romas Oželis, Kauno r. policijos vadovas. Jis norėjo sužinoti, ar Venckai ruošiasi atiduoti D. Kedžio dukrą. Taip pat susirinkusių pareikalavo atlaisvinti kelią ir laikytis viešosios tvarkos. Pareigūnas pabrėžė, kad jėga nebus naudojama.

8.20 val. susirinkusi minia kalba „Tėve mūsų”.

9.30 val. Neoficialiais duomenimis, ketvirtadienį mergaitė nebus perduota motinai. Ligoninėje atsidūrus D. Kedžio dukters oficialiai globėjai N. Venckienei gali iškilti kliūčių mergaitės perdavimui.

Taip pat pasklido informacija, kad šalia Garliavos esančio Aleksoto mikrorojano policijos nuovados kieme buriamos Viešojo saugumo pajėgos, tačiau policija kategoriškai atmeta protestuotojų būgštavimus, kad namą ketinama šturmuoti.

DELFI žiniomis, Aleksoto policijos nuovados kieme suburtos Viešojo saugumo pajėgos neturi nieko bendro su situacija Garliavoje. Tai tebuvo eiliniai mokymai Aleksoto aerodrome.

Mergaitė su artimaisiais šiuo metu yra Venckų šeimos name.

9.40 val. Šiuo metu Garliavoje budi keli šimtai žmonių, padėtį stebi būrys policijos pareigūnų. Kol kas jokių incidentų neužfiksuota, o patys protestuotojai ragina laikytis rimties bei netrikdyti viešosios tvarkos.

Susirinkus didelei miniai prie Kedžių namų buvo atvežti trys biotualetai. Taip pat jau kelintą parą čia nemokamai dalijamas maistas bei gaivieji gėrimai.

Viskas priklausys nuo antstolio M. Petrovskio veiksmų, tačiau kol kas nėra aišku, ko imsis antstolis. Tačiau teisiškai perduoti mergaitę nedalyvaujant teisėtai globėjai nėra įmanoma.

Į Garliavą ir toliau plūsta žmonės, užkimšta ne tik Klonių, kur gyvena Kedžiai ir Venckai, bet ir Artojų gatvė.

Tarp susirinkusių galima išvysti nemažai visuomenėje žinomų asmenų – nuo garsių sportininkų iki prieštaringai vertinamų politikos veikėjų.

10.00 val. Prie Kedžių namų pasirodė teatro trupe iš Šiaulių prisistačiusios kelios moterys, kurios namo kieme pradėjo spektaklį „Raudonkepuraitė“.

11.15 val. Neoficialiais duomenimis, išeities iš sudėtingos teisinės situacijos nerandantis anstolis M. Petrovskis ketina kviestis Venckus prie derybų stalo bei ieškoti išeities.

Tačiau D. Kedžio artimieji kategoriškai atmeta galimybę susitikti su antstoliu.

„Man sunku atsakyti už N. Venckienę, tačiau ji apskundė teismo nutartį dėl mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo. Tai reiškia, kad mes su juo nesutinkame, todėl neturime apie ką su antstoliu kalbėtis“, - šeimos poziciją DELFI išreiškė A. Skučienė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Konfliktas Vilniuje pasibaigė nužudymu – padurto vyro išgelbėti nebepavyko

Trečiadienio vakarą tarnybos skubėjo į konfliktą Vilniuje. Pranešama apie nužudytą vyrą.

Pirmasis Šaro žingsnis Berlyno link: svečiuose patiestas „Monaco“

Šarūnas Jasikevičius triumfuoja. Jo treniruojama Stambulo „Fenerbahče“ dramatiška pergale...

Sužvėrėję sovietų elito vaikai užgrobė lėktuvą, kad pabėgtų iš SSSR: pralieti kraują įkvėpė lietuvio istorija (1)

Prieš 40 metų Sovietų Sąjungoje buvo įvykdytas nusikaltimas, visiems laikams įėjęs į šalies...

Žaidimo „Stellar Blade“ apžvalga. Ką ten veikia egzotiškos išvaizdos pusnuogė seksuali korėjietiška pupytė? Provokuojantys vaizdai verčia raudonuoti krūtų liulėjimo technologija ir turinys po sijonu

„Stellar Blade“ dar iki numatyto pasirodymo (balandžio 26 dieną) jau spėjo sukelti nemažai...

Visi nori sužinoti 73-ejų moters grožio paslaptį: jokio botokso ir operacijų, gyvenimą ėmė keisti 40-ies (1)

Daugelis ironiškai žiūri į komentarus, kad kažkas atrodo kone perpus jauniau, nei iš tiesų yra....