aA
Antradienį Stanfordo (JAV) universitete įvyko konferencija "Parama vaikams skaitmeninėje erdvėje".
Vaikų teisių gynimo advokatai ir vaikų pramogų industrijos atstovai, kaip "Sezamo gatvė" bei "Magic School Bus", aptarė tolimesnę veiklą plėtojant vaikų pramogų integraciją į internetą. Buvo pasiūlyta JAV valdžiai užimti teisinę padėtį šelpiant ir reklamuojant mokomąsias programas jaunimui internete.

Šią diskusiją suorganizavo ir parėmė "Vaikai Dabar" ("Children Now") nepelno organizacija, užsiimanti vaikų teisių apsauga.

Pagrindinė diskusijos tema buvo naujų paslaugų vaikams tobulinimas ir integracija į internetą. Taip pat aptarta ir paauglių apsauga nuo netinkamos informacijos.

Prieita vieningos nuomonės, jog tarp tūkstančių į vaikus orientuotų svetainių, nei viena neprilygsta "Sesame Street", "Blue's Clues" ir "Magic School Bus" siūlomam turiniui, kurios atstovai taip pat dalyvavo.

Tarp įvairių rėmimo fondų atstovų dalyvavo ir filantropai iš "Hewlett-Packard", John ir Mary R. Markle fondo bei "George Lucas Education Foundation".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0