aA
LR prezidentas Valdas Adamkus savo kalboje spalio 12 d., pateikdamas reikalavimus būsimai vyriausybei, skyrė dėmesio ir informacinėms technologijoms: “Mes privalome aiškiai žinoti, kaip kursime išsilavinusią informacinę visuomenę, kaip plėtosime informacijos technologijomis grindžiamą ekonomiką.
Šiuolaikinė valstybė tarp kitų žmogaus teisių privalo užtikrinti kiekvieno piliečio teisę į internetą, užtikrinti visuomenės teisę naudotis virtualios rinkos galimybėmis. Bent miestų ir miestelių viešosiose bibliotekose internetas turi tapti prieinamas visiems to norintiems žmonėms.

Iš būsimos vyriausybės aš norėsiu išgirsti, kas bus daroma, kad artimiausiu metu vienu kompiuterių mokyklose naudotųsi nebe 75, o nors 10 mokinių, kad aukštosiose mokyklose informacines technologijas studijuojančiųjų skaičius padvigubėtų, kad šias studijas baigęs jaunimas galėtų dirbti ir kurti Lietuvoje…”

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0