aA
Stambios tarptautinės kompanijos užšaldo investicinius projektus kitiems metams. Apie tai kol kas neoficialiai kalba tarptautinių kompanijų atstovybių mūsų šalyje vadovai.
Po to, kai Lietuvos parlamente praėjusią savaitę buvo įkurta parlamentinė ryšių su nedemokratine Baltarusija grupė bei netikėtai keičiamas vyriausiasis derybininkas su Europos Sąjunga, nevienas tarptautinės kompanijos Lietuvoje vadovas buvo iškviestas skubiai atvykti į centrinę kompanijos būstinę užsienyje.

Verslo gigantes gasdina neaiški naujos Lietuvos Vyriausybės bei parlamento pozicija tiek užsienio politikoje, tiek verslo atžvilgiu. Susidaro įspūdis, kad liberalai ir socialliberalai arba nesuvokia kai kurių savo sprendimų teisinių ir politinių pasekmių, arba sąmoningai menkina Lietuvos įvaizdį. Akivaizdu, kad naujoji valdančioji dauguma labiau rūpinasi savo rėmėjų interesais negu visų Lietuvos piliečių.

Štai, Naujosios sąjungos (socialliberalų) vicepirmininkas ir Seimo socialliberalų frakcijos seniūnas Gediminas Jakavonis viešai užsipuolė “Lietuvos telekomo” investuotojus. G.Jakavonis spaudos konferencijoje apkaltino užsienio investuotojus neteisėtų sankcijų Lietuvos verslininkų atžvilgiu taikymu.

Socialliberalų vienas lyderių taip pat ėmė tyčiotis iš “Lietuvos telekomo” generalinio direktoriaus Tapio Parmos. G.Jakavonis pareiškė, neva T.Parma už įgaliojimų viršijimą jau buvo atstatydintas iš “Latvijos telekomo” vadovų. Taip Naujosios sąjungos vicepirmininkas stengėsi apginti partiją per rinkimus parėmusią bendrovę “Precizika”. T.Parma pareikalavo, kad G.Jakavonis atsiprašytų už viešus melagingus įžeidinėjimus.

Tai komentuoja:

Algirdas Gricius Seimo Liberalų sąjungos frakcijos narys

Egidijus Klumbys Seimo Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos narys

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Konfliktas Vilniuje pasibaigė nužudymu – padurto vyro išgelbėti nebepavyko

Trečiadienio vakarą tarnybos skubėjo į konfliktą Vilniuje. Pranešama apie nužudytą vyrą.

Lietuvą užėmęs ciklonas vis dar rodo savo charakterį: sinoptikai įvardijo, kokių nemalonumų jis pažers

Ketvirtadienio dieną pietinis ciklonas, judėdamas į šiaurę, vis dar rodys savo charakterį.

Sužvėrėję sovietų elito vaikai užgrobė lėktuvą, kad pabėgtų iš SSSR: pralieti kraują įkvėpė lietuvio istorija (1)

Prieš 40 metų Sovietų Sąjungoje buvo įvykdytas nusikaltimas, visiems laikams įėjęs į šalies...

Žaidimo „Stellar Blade“ apžvalga. Ką ten veikia egzotiškos išvaizdos pusnuogė seksuali korėjietiška pupytė? Provokuojantys vaizdai verčia raudonuoti krūtų liulėjimo technologija ir turinys po sijonu (5)

„Stellar Blade“ dar iki numatyto pasirodymo (balandžio 26 dieną) jau spėjo sukelti nemažai...

Visi nori sužinoti 73-ejų moters grožio paslaptį: jokio botokso ir operacijų, gyvenimą ėmė keisti 40-ies (3)

Daugelis ironiškai žiūri į komentarus, kad kažkas atrodo kone perpus jauniau, nei iš tiesų yra....