aA
Atvykusių į Lietuvą turistų skaičiumi Rusija užleido pirmąją vietą Latvijai. Valstybinio turizmo departamento preliminariais duomenimis, 2000 m. Lietuvą aplankė beveik 4,1 mln. užsieniečių. Palyginti su 1999 m., lankytojų srautas sumažėjo 8 proc. Lankytojais vadinami visi Lietuvos sieną kirtę asmenys, nesvarbu, kuriam laikui atvykstantys.
Rimantas Skirmantas
Rimantas Skirmantas
© "Lietuvos žinios"
Turistais vadinami žmonės, bent parai apsistoję šalyje. Taigi turistų į Lietuvą pernai atvyko 1,2 mln. Palyginti su 1999 m., jų sumažėjo 14 proc. Užsieniečių išlaidos Lietuvoje siekė 1,7 mlrd. Lt, tai yra 21 proc. mažiau negu 1999 m.

Progresas

Valstybinio turizmo departamento Informacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas Rimantas Skirmantas kol kas pateikė tik preliminarią statistiką apie turizmą Lietuvoje ir už jos ribų. Tačiau galutiniai skaičiai, R.Skirmanto teigimu, neturėtų itin keistis.

"Nors skaičiai nėra džiuginantys, juos analizuojant galima pastebėti ir teigiamų poslinkių. Po kelerių metų smukimo pradėjo daugėti svečių iš Lenkijos ir Vokietijos. Vis daugiau žmonių atvyksta iš Skandinavijos, ypač iš Suomijos. Turistai iš Izraelio mielai poilsiauja Druskininkuose", pasakojo R.Skirmantas.

Per 2000 m. sausį-rugsėjį į Lietuvą atvyko 3,14 mln. užsieniečių, palyginti su 1999 m., jų sumažėjo beveik 8 proc. Šį mažėjimą lemia tai, jog per pastaruosius porą metų daug mažiau turistų atvyksta iš Nepriklausomų Valstybių Sandraugos (NVS) šalių. Be NVS šalių, Lietuvą aplankiusių užsieniečių padaugėjo beveik 6 proc.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Konfliktas Vilniuje pasibaigė nužudymu – padurto vyro išgelbėti nebepavyko

Trečiadienio vakarą tarnybos skubėjo į konfliktą Vilniuje. Pranešama apie nužudytą vyrą.

Lietuvą užėmęs ciklonas vis dar rodo savo charakterį: sinoptikai įvardijo, kokių nemalonumų jis pažers

Ketvirtadienio dieną pietinis ciklonas, judėdamas į šiaurę, vis dar rodys savo charakterį.

Sužvėrėję sovietų elito vaikai užgrobė lėktuvą, kad pabėgtų iš SSSR: pralieti kraują įkvėpė lietuvio istorija (1)

Prieš 40 metų Sovietų Sąjungoje buvo įvykdytas nusikaltimas, visiems laikams įėjęs į šalies...

Žaidimo „Stellar Blade“ apžvalga. Ką ten veikia egzotiškos išvaizdos pusnuogė seksuali korėjietiška pupytė? Provokuojantys vaizdai verčia raudonuoti krūtų liulėjimo technologija ir turinys po sijonu (5)

„Stellar Blade“ dar iki numatyto pasirodymo (balandžio 26 dieną) jau spėjo sukelti nemažai...

Visi nori sužinoti 73-ejų moters grožio paslaptį: jokio botokso ir operacijų, gyvenimą ėmė keisti 40-ies (3)

Daugelis ironiškai žiūri į komentarus, kad kažkas atrodo kone perpus jauniau, nei iš tiesų yra....