aA
Du vyrai iš Los Andželo buvo įkalinti dvejiems metams už tai, kad išsiuntė 50 mln. reklaminių elektroninių laiškų, sutrukdžiusių interneto paslaugų teikėjų darbą. Už 1999 metų rugsėjo mėnesį įvykdytą nusikaltimą vyrams dar teks sumokėti ir apie 400 tūkst. litų baudą kaip kompensaciją už patirtus nuostolius.
Grotos
Ir Steve’ui Shklovskiy, ir Yanui Shtokui dabar yra 23 metai. Jie prisipažino kaltais. Kiti du kaltinamieji šioje byloje taip pat bus nuteisti, bet greičiausiai liepos mėnesį jiems bus priskirtas laisvės atėmimas lygtinai.

Jie pasinaudojo kompiuteriais, kuriuose buvo įdiegta komercinė programinė įranga, elektroninio pašto adresų “medžiojimui”. Visais šiais adresais vėliau buvo išsiuntinėtos žinutės, kuriose prašoma, kad gavėjas sumokėtų beveik 100 litų (24 JAV dolerius) už galimybę dirbti namie į vokus dėliojant laiškus.

Taip buvo apgauta daugiau, nei 12000 asmenų. Interneto paslaugų teikėjus AOL, AT&T ir “Mindspring” užplūdo vartotojų nusiskundimai, o jų ryšio kanalai buvo perkrauti.

Taip pat vyrai interneto paslaugų teikėjams turės išduoti paslaptį, kokiu būdu buvo įvykdytas nusikaltimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0