aA
Kol “Napster” programos kūrėjai teismuose ginčijasi dėl jų programos legalumo, pankroko grupė “The Offspring” iš Pietų Kalifornijos nusprendė lengvai pasipelnyti pardavinėdama “Napster” atributiką be oficialaus bendrovės sutikimo. Grupės interneto svetainėje parduodami marškinėliai, kepuraitės ir kitos smulkmenos.
Nors tokiu būdu grupė ir populiarina šią bendrovę, muzikantai gali susilaukti “Napster” ieškinio dėl neteisėto prekės ženklo panaudojimo. Jei “Napster” nesiims jokių priemonių prieš neteisėtą prekinio ženklo naudojimą, ji gali ženklą prarasti.

Oficialiai “The Offspring” nariai remia “Napster” ir teigia, jog ši programa yra labai svarbi platinant ir reklamuojant muziką bei gerinant santykius su grupės gerbėjais.

Ironiška, tačiau dėl galimybės dalintis sukūrimo grupė “Metallica” ir reperis Dr.Dre “Napster” bendrovei pateikė ieškinius. Abiejose bylose teigiama, kad dėl bendrovės veiklos buvo sukurta saugi nelegalaus keitimosi muzika aplinka, o tai yra autorių teisių pažeidimas.

“Metallica” ir Dr. Dre, norėdami atsekti “Napster” vartotojus, nelegaliai platinančius jų kūrinius, naudojasi “NetPD” bendrovės paslaugomis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Karas Ukrainoje. Didžioji Britanija paskelbė apie didžiausią iki šiol karinės pagalbos paketą Ukrainai (1)

Naktį Rusija puolė Ukrainos sostinę, priešlėktuvinės gynybos pajėgos numušė visus oro...

Į darbo pokalbį ateina su mama, o darbe rūpinasi tik savo naudomis: įvertino tiesas ir mitus apie įvairių kartų skirtumus darbo rinkoje

Anot sociologų, jau netrukus darbdaviams teks susidurti su nauja realybe: mažėjant kvalifikuotų...

Sniegui atsitraukus – naujos negandos: teigiami pokyčiai matomi tik po kelių dienų

Šiandien virš Lietuvos slėgis ims augti. Tankūs debesys nenoriai sklaidysis, nedidelių...

Neįkainojamos galimybės Lietuvos startuoliams – dėl galimybės išvykti į Silicio slėnį kausis LOGIN konferencijoje (1)

Didžiausias, turtingiausias turiniu ir, ko gero, drąsiausias inovacijų susitikimas Baltijos šalyse...