aA
Daugiausia lėšų iš vienmandatėje apygardoje besibalotiruojančių kandidatų išleido Tėvynės liaudies partijos atstovas verslininkas, UAB "Kelionių panorama" prezidentas Vytautas Duknauskas.
Tai paaiškėjo penktadienį peržiūrėjus vienmandačių apygardų kandidatų pradines politinės kampanijos finansavimo ataskaitas, kurias per rinkimų apygardas kandidatai pateikė Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK). Tačiau ataskaitose savo išlaidas nurodė dar ne visi kandidatai.

Savo ataskaitoje V. Duknauskas nurodė, jog politinės kampanijos finansavimui jis jau išleido 37 tūkst. litų.

Antras pagal išleistas lėšas - Vilniuje kandidatuojantis Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovas spaudai, Centro sąjungos iškeltas Valdas Sutkus. Jis savo kampanijai finansuoti jau išleido 34 tūkst. litų.

Trečioji pagal išleistas lėšas - Akmenės-Joniškio apygardoje kandidatuojanti Lietuvos darbininkų sąjungos prezidentė Aldona Balsienė (25 tūkst. litų), kurią iškėlė Nuosaikiųjų konservatorių sąjunga.

Su Vilniaus meru Rolandu Paksu Antakalnio apygardoje besivaržanti milijonierė parlamentarė Rūta Rutkelytė nurodė, jog savo rinkimų kampanijai išleido tik 649 litus. Tuo tarpu jos konkurentas liberalų lyderis rinkimų kampanijai išleido 12,9 tūkst. litų.

Kaune daugiausia lėšų rinkimų kampanijai - 20,5 tūkst. litų - jau išleido centristų kandidatas Gintaras Marazas. Antroji pagal išleistų lėšų dydį - Tėvynės liaudies partijos pirmininkė parlamentarė Laima Andrikienė (14,4 tūkst. litų).

Kauno meras Vytautas Šustauskas kol kas nurodė išleidęs mažiausiai iš visų rinkimuose į Seimą Kaune besivaržančių kandidatų - tik 1851 litą.

Klaipėdoje dėl pirmos vietos pagal išleistų lėšų dydį varžosi Lietuvos demokratinės darbo partijos iškeltas Valentinas Greičiūnas (21,4 tūkst. litų) ir centristų kandidatas Benediktas Petrauskas (20,8 tūkst. litų). Nuo jų šiek tiek atsilieka centristas Vytautas Čepas (18,5 tūkst. litų).

Šiauliuose kol kas nurodęs daugiausia išleistų lėšų yra krikščionių demokratų kandidatas Arimantas Račkauskas (6,6 tūkst. litų), tuo tarpu Naujosios sąjungos lyderis Artūras Paulauskas nurodė išleidęs tik 2,4 tūkst. litų.

Iš Panevėžyje savo kandidatūrą keliančių į Seimo narius, daugiausia lėšų politinei rinkimų kampanijai išleido Nuosaikiųjų konservatorių sąjungos atstovas, buvęs Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministras Kęstutis Skrebys (23 tūkst. litų).

Ne vėliau kaip 25 dienos po rinkimų rezultatų paskelbimo kandidatai turės pateikti galutines politinės kampanijos finansavimo ataskaitas, kuriose turės nurodyti ne tik išlaidas, bet ir pajamų šaltinius.

Seimo rinkimai įvyks spalio 8 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

„Žalgirio“ aukštaūgis sulaukė Eurolygos grando susidomėjimo (1)

Kauno „Žalgirio“ gretose kitą sezoną galime nebeišvysti Rolando Šmito. Latvis turi...

Šimonytė pasvėrė, kiek naudos ir žalos atnešė Taivaniečių atstovybės atidarymas

Lietuvoje atidarius Taivaniečių atstovybę, Lietuvos ir Kinijos dvišaliai santykiai subjuro....

Nausėda sureagavo į Bilotaitės kreipimąsi ir turi jai klausimą Bilotaitė kreipėsi į prokuratūrą, papildyta (47)

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama...

Karas Ukrainoje. Iš Rusijos pasipylusius grasinimus Ukrainai tęsia Šoigu „Reuters“: JAV ruošia 1 mlrd. dolerių vertės ginklų paketą Ukrainai (10)

Naktį Rusija puolė Ukrainos sostinę, priešlėktuvinės gynybos pajėgos numušė visus oro...

Ignas Jomantas kol kas dar nesės į kalėjimą: išgelbėjo neįtikėtinas formalumas (2)

Antradienį Klaipėdos apygardos teismas nusprendė bent kol kas nesiųsti milijonieriumi...