„Suprasti, kas moteris traukia yra sunku, tačiau dauguma duomenų rodo, jog varpos ilgis nėra toks svarbus moterims ir daug didesnį vaidmenį atlieka vyro asmenybė ir išorinis žavesys“, - teigia mokslininkai.

Ištyrę 12 susijusių tyrimų duomenis, mokslininkai nustatė, kad vidutinis penio, erekcijos būsenoje, ilgis yra 14 – 16 cm.

Paneigti mitai

Aptikti duomenys taip pat paneigė kelis mitus apie vyriškąjį lytinį organą. Pavyzdžiui, teiginys, kad varpos ilgis priklauso nuo rasės yra neteisingas. Manoma, kad visų juodaodžių varpos yra didžiulės, tačiau didelių ir mažų procentas yra toks pat. Be to, varpų dydžių skirtumas tarp baltaodžių yra palyginti mažas, tuo tarpu juodaodžių varpos būna arba labai didelės, arba labai mažos.

Dar vienas paplitęs mitas, kad vyresnių vyrų penis sumažėja, tačiau mokslininkai, išanalizavę tyrimų duomenis, teigė, jog skirtumų nerado.

Tiesa, jie taip pat aptiko, jog nuo mažo penio sindromo (MPS), taip pat žinomas kaip „persirengimo kambario sindromas“, daugiau kenčia vyrai su normalaus dydžio lytiniais organais nei tie, kurie iš tiesų turi „mikropenius“ (dydis neviršija 6,8 cm). Ištyrus 52 tūkst. heteroseksualių vyrų paaiškėjo, kad 12 proc. manė, jog jų varpa yra per maža, nors „mikropenio“ sindromas pasitaiko tik 0,6 proc. vyrų.

Tyrimų analizė taip pat parodė, kad vakuuminiai penio didinimo įrenginiai ar traukimo įrenginiai labai retai pasiteisina, tačiau kartais suteikia „psichologinį pasitenkinimą“.

Kalbėdami apie chirurginį penio didinimą – būtų tai dalinis penio raiščio atidalinimas ar riebalų įšvirkštimas – mokslininkai sakė: „Nors pasirodė informacija apie sėkmingas chirurgines procedūras, tačiau šie duomenys nesiremia pacientų pasitenkinimu procedūra“.

Gydytojai paminėjo ir keletą senovinių penio didinimo būdų: svorio kabinimas ar nuodingos gyvatės įkandimas į penį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją