aA
V.Šustauskas
V.Šustauskas
© "Lietuvos žinios"
"Šiaip ar taip, esu Kauno šeimininkas ir turiu teisę išeiti iš savo kabineto bei pasižiūrėti, kas gi vyksta po savivaldybės langais", vakar LŽ teigė VŠustauskas, davęs leidimą murzininkams piketuoti ties miesto valdžios rūmais.

Trečiadienį po pietų Kauno meras ir jo pavaduotojas Gediminas Jankus buvo atėję pasiklausyti mitinguojančiųjų - neįregistruotos Lietuvių nacionalsocialinės partijos lyderio Mindaugo Murzos, jo idėjų pagimdytos Kauno apskrities lietuvių patriotų sąjungos vado Visvaldo Mažono bei jųdviejų bendraminčio, smurtiniu laikraščiu pripažintos "Europos" leidėjo Jaroslavo Banevičiaus kalbų. Jose buvo koneveikiamas "seimūnų, ministrų ir valdžios klerkų" dešimtmečio darbas.

Nors buvęs Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) aktyvus mitingų rengėjas VŠustauskas nei kalbėjo, nei nacionalsocialistų kalbas plojimais palaikė, ranką M.Murzai vis dėlto paspaudė.

Už demokratiją!

V.Šustauskas LŽ pabrėžė, jog su nacionalsocialistinės partijos lyderiu M.Murza tą popietę akis į akį savo gyvenime buvo susidūręs antrą sykį. "Pirmas kartas buvo Klaipėdoje, kai vyko bruzdesys dėl telekomo privatizavimo", - prisiminė VŠustauskas. Jis sakė, jog tąkart su M.Murza nepersimetė nė žodžiu.

Anot VŠustausko, ir trečiadienio mitinge į dižiules šnekas su M.Murza nei jis, nei jo pavaduotojas nesileido. Po mitingo nacionalsocialistų vadas neužsuko ir į Kauno savivaldybę.

"Aš esu už laisvą demokratiją - kas ką nori, tas tą kalba. Jei sugebės savo kalbomis ir veiksmais patraukti milijonus - tai jau kita problema. Todėl nedrįsčiau nei pasmerkti, nei palaikyti jokio šalyje vykstančio judėjimo", - murzininkų kalbas komentavo Kauno meras.

Nesibučiuoja

Prieš keletą dienų viename Kauno dienraštyje pasirodė miesto vicemero socialliberalo Eriko Tamašausko kreipimasis į kauniečius. Jame jis prabilo apie iš anksto planuotą mitingą ir prašė nesusižavėti antidemokratinėmis idėjomis. Kreipimesi buvo aiškiai pabrėžta, jog tų idėjų miesto valdžia neremia.

"Prisipažinsiu, to kreipimosi neskaičiau, bet jei E.Tamašauskas rašė, - vadinasi, tai jo nuostatos ir jis taip galvoja", - LŽ sakė V.Šustauskas.

Su mitinge dalyvavusiais J.Banevičiumi ir V.Mažonu, kurie dažnai dalyvaudavo paties VŠustausko rengtose LLS akcijose, Kauno vadovas sakė susiduriąs tik gatvėje. "Būna ir užeina koks Mažonas, tačiau nei su vienu, nei su kitu nesibučiuoju", - tvirtino VŠustauskas. Jis aiškino, kad už jo nugaros stovi tik LLS, kuriai "visuomenės interesai - aukščiau už partinius interesus".

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prof. Andrejus Spiridonovas. Kas mūsų laukia artimoje ateityje? Tai atrodys neįprasta ir pakeis daugelio žmonių gyvenimą (4)

Arakis – karščio ir smėlio persmelkta planeta tolimajame galaktikos kampe, aprašyta Franko...

Aukštas Elektrėnų policijos pareigūnas pratrūko: auklėdamas vairuotoją nesirinko žodžių (19)

DELFI skaitytojo atsiųstoje medžiagoje užfiksuotas automobilio vairuotojos ir elektriniu paspirtuku...

Ekspertas paaiškino, kaip elgtis ir kur slėptis išgirdus oro sirenas: kelias taisykles būtina žinoti kiekvienam (7)

„Suprantu, kad taikos metu psichologiškai sudėtinga ruoštis karui, kurio galbūt net nebus. Karas...

Vidurinio ir seno amžiaus vyrai užvaldo rinką: juos jaunos merginos, moterys ir net vyrai nori išsinuomoti

Santykiai su šeima gali būti iš tiesų painus ir sudėtingas dalykas, dažnai – nebūtinai...

Mokslininkė Plikusienė apie mūsų ateities vaistus: kai kurie gyvūnai gamina žmonijai svarbius ginklus prieš virusus

Gegužės 30–31 d., vykstant didžiausiai inovacijų ir progreso konferencijai Baltijos šalyse „...

Apgynė Lekavičių: jis nėra „Žalgirio“ bėda

Šalies čempionas Kauno „Žalgiris“ patyrė retą, bet nebe pirmą nesėkmę LKL reguliariajame...

Generolui atiduota pagarba: Vilniuje iškelti „Ryto“ legendos Eidsono marškinėliai

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Rytas“, minėdamas 15-ąsias triumfo Europos taurėje metines,...

Naujausioje fotosesijoje Italijoje – užburiantis Karolinos Toleikytės grožis (3)

Dizainerės Rūtos Mackevičiūtės , kuriančios mados prekės ženklui „Coocoomos“, nauja 2024...