Nuotaiką kelia ir cinkas, kurio esama žuvų produktuose bei avižiniuose dribsniuose, taip pat kiti mikroelementai - kalis, magnis, geležis - jų gausime iš moliūgų ir saulėgrąžų sėklų.
Makaronuose daug angliavandenilių, kurie didina cukraus kiekį kraujyje - tai taip pat daro nuotaiką šviesesnę. Bet pats nuostabiausias "tonikas" niūriais rudens ir žiemos vakarais - jogurto puodelis, kuriame sukapoti aštuoni graikiški riešutai ir du šaukšteliai medaus.
Na, o nuo mėsos reikėtų šiek tiek susilaikyti, nes kuo daugiau mėsos - tuo mažiau serotonino pasigamina organizme.
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją