aA
Politikus reikia vertinti pagal darbus, o ne pagal pliurpalus. 13 Lietuvos atstovų Europos Parlamente per 5 metus parengė tik 5 teisės aktus. Toks nieko neveikimas yra skandalingas. Juos visus reikia išmesti. Atėjo laikas duoti kelią jaunai, energingai ir kompetentingai politikų kartai, kuri geriau supranta ko reikia valstybei, ir, kuri neturi sąsajų su sena korumpuota valdžia. Jaunai kartai, kuri dirbs dėl idealų, o ne dėl pinigų.
S.Tomas. Kodėl kandidatuoju į Europos Parlamentą?
Kadangi mūsų Vyriausybė uždaro Ignalinos AE – artėja sunki energetinė krizė. Per pastaruosius 5 metus Lietuvos atstovams Briuselyje buvo visiškai nusispjauti į Ignaliną. Jiems buvo nusispjauti į tai, kad už vieną kilovatvalandę Jūs greit mokėsite po litą. Teiginys, kad Europos teisė reikalauja uždaryti Ignaliną yra melas. Visą atsakomybę turi prisiimti Lietuvos Vyriausybė ir mūsų atstovai Briuselyje. Kaip Paryžiaus, Londono ir Romos teisininkas galiu drąsiai ir profesionaliai teigi, kad Europos teisė leidžia neuždaryti Ignaliną – jokių sankcijų už tai nebus. Lietuvos ministrų analitinių sugebėjimų genetinis nebuvimas yra apgailėtinas.

Ne gana to – valdžia įsteigė „Leo LT“, kad atimtų iš Jūsų paskutinius marškinius. Ką turėjo padaryti sąžiningi Seimo nariai, kai Konstitucinis Teismas išaiškino, kad „Leo LT“ įsteigta „teisėtai“? Jie turėjo paduoti visą tą Konstitucinį Teismą į Vilniaus apygardos administracinį teismą – taip jie panaikintų „Leo LT“ ir nereikėtų mokėti privatiems investuotojams jokių milijardinių kompensacijų. Tačiau politikai to piktybiškai nepadarė, kadangi jie pritaria šitai aferai, o galimai ir gauna iš jos gerą pelną. Jeigu Seimo teisininkai iš tikrųjų nežinojo, kad Konstitucinį Teismą galima paduoti į Vilniaus apygardos administracinį teismą – tegul jie eina ganyti karves.

Būtina pasiekti, kad visi Konstitucinio Teismo teisėjai, išskirus Egidijų Šileikį, būtų pelnytai ir labai griežtai nubausti. Jeigu jų nebausti, jie nesupras, kur jų vieta. Šituos teisėjus reikia nubausti taip stipriai, kad jiems daugiau niekada net nekiltų mintis remti tokias aferas kaip „Leo LT“ ir spjaudyti į įstatymą. Prancūzai ar britai šito klausimo taip paprastai tikrai nepaliktų, o italai iš viso – demokratiškai susprogdintų tą teismą su visu jo supuvusiu turiniu. Būtina, kad ir lietuviai jaustųsi pilnaverčiais europiečiais.

Mane erzina tai, kaip Seimo nariams nusispjauti į Lietuvą. Europos Konstitucija, vėliau tapusi Lisabonos sutartimi, panaikina Lietuvos nepriklausomybę ir faktiškai įsteigia vieningą Europos Respubliką. Mūsų Seimo nariai priėmė šį dokumentą per 10 minučių – be skaitymo, be diskusijų ir net be šios Sutarties vertimo į lietuvių kalbą.

Dauguma Lietuvos kandidatų į Europos Parlamentą net nesupranta, kas yra Europos Parlamentas. Šios įstaigos narys ir du kartus ministras Maldeikis, atsėdėjęs savo kadenciją, elementariai nemoka išvardinti kokių rūšių teisės aktus priima tas Parlamentas – tiksliai jis žino tik į kokią sąskaitą jam mokėti algą. Apie kokį Lietuvos interesų atstovavimą Briuselyje gali eiti kalba, jeigu beveik visi Lietuvos politikai yra lygiai tokie pat nereikalingi?

Svajoju apie Lietuvą, kurios politikai galėtų atsigulti ant bėgių ir nebijotų mirti už kiekvieną iš savo rinkėjų – kaip tai daro prancūzai, anglai ir italai.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(1 žmogus įvertino)
1.0000

Top naujienos

Medininkų pasienio kontrolės punkte kilo didelis gaisras – sudegė automobilis ir dalis administracinio pastato

Vilniaus rajone ketvirtadienio naktį užsidegė Medininkų pasienio kontrolės punkto angaras....

Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje pretenziją turėjo ir „Neptūno“ treneris

38 pražangos ir penki jų limitą išnaudoję vienos komandos krepšininkai – Andrea Trinchieri...

Pavasario vis dar teks palaukti: artimiausios dienos – ir be saulės, ir be šilumos

Ketvirtadienio dieną orus lems nuo Juodosios jūros slenkančio ciklono vakarinė dalis.

Įstaiga, kuri turėjo padėti, vaikui užtrenkė duris, bet po vieno tėčio veiksmo sprendimas pasikeitė kardinaliai

Į redakciją kreipėsi sunerimęs vilnietis tėtis Tomas, auginantis sūnų su sunkia negalia....

Garsioji mokytoja Veronika parduoda du savo butus Vilniuje: pasakė šio sprendimo priežastį

Socialiniuose tinkluose išgarsėjusi mokytoja Veronika nusprendė pasidalinti net dviguba naujiena...