aA
Šonkauliukai su tortilijomis
Šonkauliukai su tortilijomis
© DELFI (J.Juršienės nuotr.)
4 porcijoms reikės:

1,2 kg kiaulienos šonkaulių su šonine (maždaug 8 cm pločio);
4 tortilijų;

Marinatui reikės:

Sojos padažo, anyžių, grūdėtųjų garstyčių, česnako, maltų juodųjų pipirų.

Daržovių troškiniui reikės:

cukinijos, baklažanų, saldžiosios paprikos, svogūnų, česnakų, pomidorų.

Padažui reikės:

1 indelio konservuotų svogūnėlių, 1 stiklinės cukraus, 200 ml raudonojo vyno.

Šonkauliukai su tortilijomis
© DELFI (J.Juršienės nuotr.)

Gaminame:

Pirmiausia pasiruošiame marinatą kiaulienos šonkauliams. Supjaustome česnakus ir sumaišome juos su anyžiais, grūdėtomis garstyčiomis, maltais juodaisiais pipirais bei sojos padažu. Gauta mase aptepame šonkaulius ir, mėsą uždengę plėvele, padedame į šaldytuvą nakčiai.

Prieš kepant šonkaulius, dalį marinato prieskonių nuimame, kad nebūtų per aštru, į skardą įpilame truputį aliejaus ir dedame mėsą. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame mėsą apie 20 minučių. Tada temperatūrą sumažiname iki 150 laipsnių ir dar kepame 20 minučių.

Jeigu bijote, kad šonkauliukai gali apdegti ar perkepti, tada galite 30 minučių mėsą kepti apdengę folija, o paskui nuėmę foliją dar pakepti keliolika minučių, kad mėsa apskrustų.

Prie mėsos garnyrui, patiekiame tortilijas, įdarytas daržovių troškiniu.

Troškinį ruošiame taip:

Pomidorus įpjauname ir nuplikome verdančiu vandeniu, truputėlį palaikome vandenyje ir tada nulupame odelę.

Baklažaną, cukiniją, saldžiąją papriką, svogūną, česnaką supjaustome gabaliukais.

Į įkaitintą keptuvę pilame saulėgrąžų aliejaus ir jame kepame svogūnus bei česnakus. Kai jie apkepa, sudedame visas mažais kubeliais supjaustytas daržoves, išskyrus pomidorus, ir patroškiname ant mažos ugnies. Daržovėms pasitroškinus, sudedame pomidorus ir dar kelias minutes patroškiname. Jei mėgstate, galite įdėti žalumos – petražolių ar krapų.

Ant vienos tortilijos pusės dedame truputį troškinio ir tortiliją perlenkiame pusiau. Tada tortiliją, įdarytą daržovių troškiniu, apkepame grilyje arba keptuvėje. Apkeptą tortiliją supjaustome. Geriausia ją supjaustyti į tris-keturias dalis.

Gaminame padažą:

Puode pakaitiname cukrų, kol ištirps. Tada supilame vyną ir verdame tol, kol masė pradeda tirštėti. Vos tik padažas sutirštėja, sudedame marinuotus svogūnėlius, pakaitiname kelias sekundes.

Į lėkštę dedame iškepusius kiaulienos šonkaulius, keletą gabalėlių tortilijos, įdarytos daržovių troškiniu. Viską pagardiname padažu su svogūnėliais.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Konfliktas Vilniuje pasibaigė nužudymu – padurto vyro išgelbėti nebepavyko

Trečiadienio vakarą tarnybos skubėjo į konfliktą Vilniuje. Pranešama apie nužudytą vyrą.

Lietuvą užėmęs ciklonas vis dar rodo savo charakterį: sinoptikai įvardijo, kokių nemalonumų jis pažers

Ketvirtadienio dieną pietinis ciklonas, judėdamas į šiaurę, vis dar rodys savo charakterį.

Sužvėrėję sovietų elito vaikai užgrobė lėktuvą, kad pabėgtų iš SSSR: pralieti kraują įkvėpė lietuvio istorija (1)

Prieš 40 metų Sovietų Sąjungoje buvo įvykdytas nusikaltimas, visiems laikams įėjęs į šalies...

Žaidimo „Stellar Blade“ apžvalga. Ką ten veikia egzotiškos išvaizdos pusnuogė seksuali korėjietiška pupytė? Provokuojantys vaizdai verčia raudonuoti krūtų liulėjimo technologija ir turinys po sijonu (5)

„Stellar Blade“ dar iki numatyto pasirodymo (balandžio 26 dieną) jau spėjo sukelti nemažai...

Visi nori sužinoti 73-ejų moters grožio paslaptį: jokio botokso ir operacijų, gyvenimą ėmė keisti 40-ies (3)

Daugelis ironiškai žiūri į komentarus, kad kažkas atrodo kone perpus jauniau, nei iš tiesų yra....