aA
Neseniai sukurta naujos kartos SIM kortelė. Pasak jos gamintojos “Bull”, "SIM ROCK 64" šiuo metu turi didžiausią atmintį tarp tokio tipo kortelių. “SIM ROCK 64” atmintis yra 64 Kb (kilobaitai), o tai yra du kartus daugiau, nei kitose šiandien vartojamose SIM kortelėse.
SIM kortelė
Tai reiškia, kad mobiliojo ryšio operatoriai vartotojams gali siūlyti patobulintas ir sudėtingesnes paslaugas. Naujoji kortelė pagaminta “Java” pagrindu, kas padidina naujų taikomųjų programų įdiegimo galimybes.

Vienas pagrindinių mobiliųjų telefonų gamintojų, ryšių operatorių ir vartotojų tikslų yra saugios tarpbankinės operacijos mobiliuoju telefonu. Skeptikai tvirtina, kad kol kas mobilus ryšys tam tikrai nepritaikytas. “Bull” bando paneigti šiuos kritikų teiginius, įdiegdama WIM (“WAP Identity Module”) – specialų WAP atpažinimo modulį į SIM kortelę. Jis atpažins ir nustatys, ar bankines operacijas atlieka tikrasis vartotojas.

Tačiau visiškai saugių tarpbankinių atsiskaitymų mobiliuoju telefonu niekada nepavyks pasiekti. Kol pinigai išlieka didžiausia vertybe, kai kurie žmonės padarys viską, kad “nulaužtų” užkoduotas žinutes ar kitas saugumo schemas. Pakankamai kantrus ir įgudęs įsilaužėlis vis vien sugalvos būdą kaip apgauti net ir WIM.

Tikimasi, kad su “SIM ROCK 64” telefonuose bus galima peržiūrėti elektroniniu paštu gautas nuotraukas. Naujos kortelės galimybės gali paspartinti mobiliųjų telefonų su integruotais fotoaparatais atsiradimą. Įsivaizduokite, kad stovite paplūdimyje ant ramios jūros kranto, nufotografuojate visą grožį ir mobiliuoju telefonu nusiunčiate jį savo artimiesiems. Tačiau jūs galite tapti ir pykčio objektu, jei sugalvosite nusiųsti panašų paveikslėlį savo bendradarbiams, plušantiems kontoroje. Tačiau dar blogiau būti tuo nelaiminguoju asmeniu, kuriam į darbą atsiunčiama rojaus nuotrauka.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Konfliktas Vilniuje pasibaigė nužudymu – padurto vyro išgelbėti nebepavyko

Trečiadienio vakarą tarnybos skubėjo į konfliktą Vilniuje. Pranešama apie nužudytą vyrą.

Lietuvą užėmęs ciklonas vis dar rodo savo charakterį: sinoptikai įvardijo, kokių nemalonumų jis pažers

Ketvirtadienio dieną pietinis ciklonas, judėdamas į šiaurę, vis dar rodys savo charakterį.

Sužvėrėję sovietų elito vaikai užgrobė lėktuvą, kad pabėgtų iš SSSR: pralieti kraują įkvėpė lietuvio istorija (1)

Prieš 40 metų Sovietų Sąjungoje buvo įvykdytas nusikaltimas, visiems laikams įėjęs į šalies...

Žaidimo „Stellar Blade“ apžvalga. Ką ten veikia egzotiškos išvaizdos pusnuogė seksuali korėjietiška pupytė? Provokuojantys vaizdai verčia raudonuoti krūtų liulėjimo technologija ir turinys po sijonu (5)

„Stellar Blade“ dar iki numatyto pasirodymo (balandžio 26 dieną) jau spėjo sukelti nemažai...

Visi nori sužinoti 73-ejų moters grožio paslaptį: jokio botokso ir operacijų, gyvenimą ėmė keisti 40-ies (3)

Daugelis ironiškai žiūri į komentarus, kad kažkas atrodo kone perpus jauniau, nei iš tiesų yra....