aA
Vilniaus miesto migracijos skyrius perspėjo Lietuvoje prieglobstį radusio 13-ojo šaukimo Baltarusijos Aukščiausiosios Tarybos pirmininko Semiono Šareckio žmoną Aliną, kad ji Lietuvoje gyvena nelegaliai. Vakar Vilniaus miesto migracijos skyrius gavo S.Šareckio prašymą dar metams pratęsti jam leidimą laikinai gyventi Lietuvoje.
Šareckiai
Šareckiai
© "Lietuvos žinios"
Dabar galiojantis leidimas baigiasi šių metų gruodžio 13 d. S.iareckiui paklausus, ar tokio pat leidimo negalėtų gauti ir jo žmona Alina, paaiškėjo, kad ji šiuo metu Lietuvoje gyvena nelegaliai.

Prieglobstis

Garsus Baltarusijos opozicijos veikėjas S.iareckis, baimindamasis susidorojimo tėvynėje, į Lietuvą atvyko prieš pusantrų metų. Jo žmona Lietuvoje nuolat negyveno.

Lietuvos įstatymai leidžia vyresniems kaip 60 metų Baltarusijos piliečiams gyventi mūsų šalyje be vizų iki 90 parų, tačiau pasibaigus šiam laikotarpiui asmuo laikomas nelegalu.

Kaip LŽ teigė savo pavardės prašęs neskelbti S.iareckio aplinkos žmogus, ponia A.Šareckaja šiemet buvo išvykusi iš Lietuvos į Baltarusiją ir vėl grįžo, todėl ji galvojo, kad grįžus 90 dienų terminas pradedamas skaičiuoti iš naujo. Norėdama gauti laikinąjį leidimą gyventi Lietuvoje, S.Šareckio žmona dabar pirmiausia turės įsigyti Lietuvos vizą.

Įspės

Migracijos departamento direktoriaus pavaduotojas Janas Vidickas LŽ teigė, kad A.Šareckaja bus įspėta už užsieniečių buvimo Lietuvoje taisyklių pažeidimą. Jai gali tekti rašyti paaiškinimą.

Antrą kartą pažeidęs užsieniečių buvimo Lietuvoje taisykles užsienio valstybės pilietis baudžiamas pinigine bauda iki 1000 litų.

Nusižengęs trečią kartą asmuo įspėjamas palikti šalį. Pasak J.Vidicko, A.iareckaja 90 dienų galiojančią Lietuvos vizą galės gauti Vilniuje ir grįžti į Baltarusiją jai nereikės.

Migracijos departamento direktoriaus pavaduotojo teigimu, jei asmuo Lietuvoje nelegaliai gyvena vos kelias dienas ir pradeda tvarkytis ilgiau pasilikti leidžiančius dokumentus, tai nelaikoma rimtu pažeidimu. "Būna, kad žmonės paprasčiausiai tai užmiršta", - pažymi J.Vidickas.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0