aA
Penktadienį ryte teisingumo, vidaus reikalų ministrai, policijos, prokuratūros vadai, vaiko teisių kontrolierė, prezidentės patarėjas saugumo klausimais rikiavosi prie Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto, rašo lrytas.lt.
Stasys Šedbaras
Stasys Šedbaras
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Jo pirmininkas Stasys Šedbaras bei Žmogaus teisių ir Nacionalinio saugumo komitetų vadai pareigūnus išsikvietė aptarti įvykių Garliavoje. Po ilgiau nei valandą trukusio pasitarimo paaiškėjo, jog artimiausiu metu Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrai, kuri nuolat apsupta protestuotojų, gali būti paskirta apsauga.

Jos prašo L.Stankūnaitė, dėl apsaugos nutraukimo skundėsi ir laikinoji mergaitės globėja, D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė.

Pasitarime dėl situacijos Garliavoje kritikos strėlių negailėta antstoliui, turėjusiam vykdyti teismo nutartį. Pripažįstama, kad aiškios vaiko perdavimo tvarkos šalyje – nėra.

Teisės ir teisėtvakos komiteto vadovas išsakė pastabų ir teismui. Kėdainių apylinkės teismas buvo nutaręs, kad mergaitę motinai būtina grąžinti nedelsiant.

„Gal šioje situacijoje reikėjo labai atsargiai pažvelgti į jau besiklostančius santykius, jau kaistančią įtampą ir labai atsargiai priiminėti sprendimus. Nekaltinu nieko, bet palinkėčiau ateityje teisėjams žiūrėti į tuos žmonių tarpusavio santykius atsargiau ir kiek galima taikos sprendimuose įnešti, o ne priešiškumo“, - sakė S.Šedbaras.

Šalies prezidentė yra pareiškusi, kad atsakomybę dėl Graliavos įvykių turėtų prisiimti ir policija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0