Saldus, orinis, lengvas kaip pūkas...Tokį tortą galima tik susapnuoti... O mes siūlome ir išsikepti! Darbo jis nereikalauja daug, o malonumą prie kavos puodelio ir gabalėlio torto patirsite begalinį! Skanaus!
Tortas
16 porcijų

Tešlai:

4 kiaušiniai, 120 g cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus, 75 g maltų graikiškų riešutų, 50 g miltų, 1 valg. šaukštas krakmolo, 1/2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių.

Kremui:

600 g gervuogių (gali būti šaldytos), 600 g neriebaus jogurto, 12 g želatinos, 175 g cukraus, 300 ml grietinėlės.

Papuošimui:

200 g šokolado glazūros, 300 ml grietinėlės, 1 valg. šaukštas cukraus, 100 g maltų graikiškų riešutų.

Ruošiame tešlą:

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išplakame iki purumo su 4 valgomaisiais šaukštais šilto vandens, silpna srovele pamažu pilant cukrų ir vanilinį cukrų. Baigiant plakti suberkite maltus graikiškus riešutus ir gerai išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir uždėkite ant viršaus. Paskiausiai persijokite miltus, krakmolą bei kepimo miltelius ir viską atsargiai išmaišykite, kad kuo mažiau pasižeistų baltymų putos (nuo jų priklauso pyrago purumas).

2. Tešlą sukrėskite į sudedamą formą, kurios dugną išklokite kepimo popieriumi. Kepkite apie 35 minutes 180º temperatūroje. Iškepusį paplotį išimti iš orkaitės ir padėti ant grotelių ir, nuėmus popierių, palikti, kad atvėstų.

Ruošiame kremą:

1. Gervuoges perrinkite, truputį uogų atidėkite papuošimui. Ištirpinkite želatiną.

2. Išplakite jogurtą su cukrumi. Tada plona srovele, pastoviai plakant, supilkite ištirpintą želatiną, gerai išplakite. Sudėkite gervuoges, atsargiai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 15 min., kad atšaltų. Paskui į kremą supilkite išplaktą grietinėlę ir gerai išmaišykite.

Sutepame tortą:

Atvėsusį paplotį perpjauname horizontaliai į dvi dalis. Pertepame paruoštu kremu, uždedame antrąją dalį ir padedame į šaldytuvą 4 valandoms.

Puošiame:

1. Grietinėlę išplakite su cukrumi, 1/3 sudėkite į konditerinį maišelį.

2. Tortą iš visų pusių ištepkite grietinėle. Torto viršų apibarstykite šokolado drožlėmis, papuoškite grietinėlės "roželėmis" iš konditerinio maišelio, sukomponuokite gervuoges. Galite panaudoti mėtos lapelius. Torto šonus aplipinkite maltais graikiškais riešutais.

Skanaus!

Paruošimui: 1 val.
Kepimui: 35 min.
Atvėsinimui: 4 val 15 min.
Kaloringumas: 370 kkal/1 porc.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kaip „Brexit“ sužlugdė sėkmingą verslą (5)

Kente bankrutavus dešimtmečius gyvavusiai žemės ūkio bendrovei, be darbo palikusiai pustrečio...

Musulmonų dvasininkas atskleidė, kuo „Islamo valstybė“ vilioja jaunus Europos musulmonus (23)

Europoje surengti trys nauji teroristiniai išpuoliai. Praėjus kelioms valandoms po to, kai per...

Sukčiavimo schemų TOP 10 (3)

Nuo trumposios žinutės iki netikrų sąskaitų, nuo apgaulingų investicijų iki tapatybės...

Iš atostogų – ne tik su gerais įspūdžiais, bet ir su nemaloniomis odos ligomis

Iš atostogų kartais parsivežami ne tik geri įspūdžiai, bet ir odos ligos . Gydytoja...

Orai: vasara pasiduoda (25)

Artimiausiomis dienomis vasara nepažers jokių staigmenų: dangumi vis plauks debesų virtinės, tad...

3 milijardų apyvartą valdančios bendrovės prezidentė: pinigus pradėjau uždirbti vos 12 metų (34)

Iš Glazgo kilusi Allison Kirkby – nedidutė, tvirto sudėjimo šviesiaplaukė – valdo...

„Celtics“ ir „Cavaliers“ įvykdė grandiozinius mainus: K. Irvingas keliasi į Bostoną (3)

Vėlyvą naktį iš antradienio į trečiadienį Lietuvos laiku NBA lygą supurtė didžiausi šios...

Tiesiog atėmė žadą: 70 eurų kainavusio bilieto pareikalavo ir iš 4 mėnesių kūdikio (537)

DELFI skaitytoja Virginija pasakoja patekusi į absurdišką situaciją – už galimybę klausytis...

Šeši kūno riebalų tipai: ką reikia apie juos žinoti?

Nepaisant to, ką bando įteigti jus žavinčios dietos ir dėmesį prikaustančios antraštės, ne...