"Rožinis" pyragas

 (1)
Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad šis pyragas susideda iš daugelio mažyčių "roželių". Apelsinų sultys ir obuoliai pyragui suteikia savotiškos rūgštelės, todėl įkyriai saldžiu jo tikrai nepavadinsi. Na, o netradicinis riešutų kremas - puikus akcentas, suteikiantis pyragui dar daugiau originalumo.
Produktai:

400 g miltų, 10 g sausų mielių, stiklinė pieno, 2 valgomieji šaukštai cukraus, 50 g sviesto arba margarino, 2 kiaušiniai, 300 g maltų lazdyno riešutų, 100 g cukraus pudros, 6 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių, 750 g obuolių, 100 g abrikosų uogienės, kelios kruopelės druskos.

Gaminame:

1. Iš miltų, mielių, pašildyto pieno, druskos, kiaušinių trynių ir atšildyto sviesto užmaišome tešlą. Minkome tol, kol tešla taps vienalytė. Uždengiame švariu rankšluosčiu ir paliekame pusvalandžiui šiltoje vietoje.

2. Maltus riešutus sumaišome su cukraus pudra, supilame apelsinų sultis, kiaušinių baltymus ir 5 valgomuosius šaukštus vandens.

3. Obuolius nulupame ir supjaustome į 4 dalis ir dar supjaustome skersai mažomis dalelėmis. Sumaišome su riešutine mase.

4. Pakilusią tešlą iškočiojame stačiakampio forma (maždaug 40x50 cm) ant miltais pabarstytos lentos. Ant iškočiotos tešlos lygiu sluoksniu užtepame riešutų - obuolių masę. Paskui atsargiai užlenkiame vieną kraštelį ir suvyniojame iš tešlos vyniotinį. Tada supjaustome gautą vyniotinį į 10 dalių ir dedame jas paeiliui į sudedamą kepimo formą pjūviu žemyn.

5. Kepame iš anksto įkaitintoje orkaitėje 180º temperatūroje 40 minučių. Kepdamos "roželės" susilieja viena su kita į gražų vientisą pyragą.

6. Iškeptą dar karštą pyragą ištepame pašildyta ir per sietelį pertrinta abrikosų uogiene.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Aktualijos

Esminiai planai dėl alkoholio: kokie draudimai laukia jau nuo kitų metų? (745)

2017 gegužės mėn. 25 d. 18:54
Kitų metų sutiktuvės bus keistos: iki vidurnakčio jaunimas šėls, iškart po jo – bus baudžiamas. Jei kas lauke iššaus šampano, po pirmųjų fejerverkų tuoj pat jį turės paslėpti.

Jie priverčia darbdavius susiimti už galvų: Z karta (160)

2017 gegužės mėn. 25 d. 20:58
Kaip sudominti išmaniąją individualistų, kitaip vadinamą, – Z kartą? Kodėl dabartiniams darbdaviams tai sukelia daug iššūkių ir kaip juos spręsti?

Eurui prognozuojami geriausi pastarojo dešimtmečio metai (23)

2017 gegužės mėn. 25 d. 22:05
Remiantis ankstesnėmis prognozėmis, šie metai turėjo tapti didžiausios rizikos metais, vedančiais euro žlugimo link.

Daugelis susiduria, mažai kam patinka: kiek iš tikrųjų kainuoja PSD? (115)

2017 gegužės mėn. 25 d. 19:58
Emigrantai, niekur nedirbantys arba savarankiškai veiklą vykdantys ir daugelis kitų gyventojų asmeniškai susidūrė su privalomuoju sveikatos draudimu (PSD).

Išdalinti Lietuvos interneto apdovanojimai – už gyvenimo pasiekimus apdovanotas V. Lašas (2)

2017 gegužės mėn. 25 d. 21:21
Technologijų ir inovacijų festivaliui LOGIN 2017, kaip ir kasmet, intrigos įnešė Lietuvos interneto apdovanojimai. Iškilmingame renginyje, kurį pristato DNB bankas, buvo įvertinti labiausiai Lietuvos interneto kultūrai nusipelnę asmenys, įmonės ar interneto raidą labiausiai paveikę projektai bei judėjimai. Iš 27 kategorijų bei subkategorijų interneto vartotojai ir komisijos nariai išrinko 21 laimėtoją, o „Metų prekės ženklas internete“ ir „Metų agentūra“ kategorijų geriausius išrinko komisija. Šiemet pirmą kartą nuspręsta apdovanoti už reikšmingą viso gyvenimo veiklą, tad už gyvenimo pasiekimus technologijų srityje apdovanojimą gavo verslininkas, novatorius Vladas Lašas.