aA
Juvelyrinius dirbinius, kurie buvo nupirkti per 1990 metų ekonominę blokadą, bus bandoma parduoti aukciono būdu per internetą. Tai bus vienas pirmųjų atvejų, kai valstybei priklausantis turtas bus išpardavinėjamas pasauliniame tinklalapyje aukciono būdu.
Taip pat neatmetama galimybė surengti viešą aukcioną Vilniaus rotušėje. Aukcione už auksinius papuošalus, kuriuose apstu briliantų, smaragdų, deimantų, tikimasi gauti beveik šešis milijonus litų.

Dar Gedimino Vagnoriaus vadovaujama Vyriausybė buvo nusprendusi Blokados fondo turtus parduoti aukcione ir gautus pinigus panaudoti valstybės reikmėms. Rusijos krizės sukeltas Lietuvos ekonomikos sąstingis "įšaldė" ir brangakmenių bei tauriųjų metalų rinką, todėl aukcionas buvo atkeltas iki šių metų pabaigos.

Pernai ekspertai įvertino visus fonde saugomus juvelyrinius dirbinius. Turtas įkainotas 5 milijonais 717 tūkstančių litų. Pagal metodikos reikalavimus turtas buvo vertinamas mažmeninėmis kainomis. Tačiau iki praėjusių metų pabaigos juvelyrinių dirbinių kainos sumažėjo beveik trečdaliu. Pernai dar buvo manoma, kad už visą fondo turtą gali būti gauta ne daugiau kaip 3,5 milijono litų. Tačiau šįmet jau įvardijama net 5,720 milijono litų suma.

"Interneto pasirinkimas aukcionui kai kam gali pasirodyti kaip ignoravimas tų, kurie neturi galimybių prie jo prieiti, tad rengsime ir viešą aukcioną", - sakė Prabavimo rūmų direktorius. Rolandas Paksas, dar būdamas sostinės meru, sutiko, kad aukcionas būtų rengiamas Vilniaus rotušėje. E.Mitkus pažymėjo, kad Amerikoje apie 80 procentų prekių perkama per internetą.

Bendrovės "Rinkis pats", kuri pirmoji Lietuvoje pradėjo rengti privačius aukcionus internete, direktorius Tauras Talandis dienraščiui teigė, jog aukcionai pasauliniame tinklalapyje turi perspektyvą. Patiems pirkėjams yra paprasčiau dalyvauti aukcione, nes susidomėjusieji prekėmis jas gali nusipirkti tiesiog sėdėdami namuose. T.Talandis mano, kad interneto pagalba galima atrasti žmonių, kurie galėtų pasiūlyti didžiausią kainą.

T.Talandžio nuomone, Lietuvoje interneto vartotojai sudaro apie 5 procentus visų Lietuvos žmonių, nors oficiali statistika įvardija 8 procentus. "Tie 200 tūkstančių žmonių yra pakankamai didelė ir svarbi auditorija", - samprotavo aukcionus rengiančios bendrovės vadovas. "Rinkis pats" tinklalapį kasdieną atsidaro apie 16 tūkstančių žmonių. Tai leidžia manyti, kad lietuviai yra linkę domėtis internete rengiamais aukcionais.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Žemaitaitis planuoja trauktis iš Seimo KT: Žemaitaitis sulaužė Seimo nario priesaiką, papildyta (32)

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis antisemitiniais pareiškimais sulaužė Seimo nario priesaiką ir...

Lietuva neigia Minsko teiginius apie dronų ataką iš mūsų šalies (22)

Baltarusijos KGB vadas Ivanas Tertelis ketvirtadienį pareiškė, neva Baltarusijos specialiosios...

Lukašenka pažėrė naujų grasinimų

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka pabrėžė naikinančio branduolinio karo pavojų,...

Kovos su ruse atsisakiusi Lietuvos boksininkė nepanoro ir dalintis pakyla: pasakiau „ne“ ir šventa

Ana Starovoitova ketvirtadienį iš Belgrado (Serbija) parsivežtą Europos čempionato bronzos...

Sorbonos universitete pasakytoje kalboje – Macrono įspėjimas Europai (9)

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį paragino Europą įveikti pasikeitusio...

Transliacija / Iš esmės. Kodėl tokie nykūs prezidento rinkimai?

Vienų rinkimų mes netekome, sako komunikacijos ekspertas Linas Kontrimas. Ar tikrai? Kas lemia, kad...