aA
Liepos 17d. Kaišiadorių rajone esančiame Lašinių kaime vyko programuotojų stovyklos „LAN Ghetto” atidarymas. Didžiąją dalį dalyvių sudarė KTU Informatikos fakulteto studentai ir „Nesnausk” grupei priklausantys programuotojai, tačiau dalyvavo ir nepriklausomų individualistų.
Programuotojai buvo suskirstyti į darbo grupes nepriklausomai nuo pažinčių ar gyvenamos vietos, kad rungtyniavimas būtų lygiavertis. Stovyklą parėmusių įmonių „Komderos kompiuteriai” ir „Mikrotestas” dėka visi kompiuteriai buvo sujungti į vietinį tinklą, kurio reikėjo vienai iš užduočių įvykdyti. Šios užduoties metu vienas kompiuteris turėjo išdalinti skaičiavimų duomenis kitiems komandos kompiuteriams ir surinkti apdorotus duomenis.

Buvo išklausytos paskaitos apie programavimą grupėse, programinį atminties paskirstymą, fraktalų savybes ir pritaikymą grafinių bylų suglaudinimui, neuroninius tinklus. Kiekvienam seminarui buvo paruoštos nedidelės užduotys, palengvinančios praktinį žinių įsisavinimą.

Populiariausias buvo klasikinio žaidimo „Snake” virtualių žaidėjų (bots) programavimas. Kvadratiniam lauke vinguriuojančios gyvatės (Snake) tikslas - neatsimušti į ekrano ribas, savo pačios ar kitos gyvatės uodegą. Programuotojų tikslas sukurti virtualų žaidėją, kuris nugalėtų kitos komandos sukurtą gyvatę. Programavimui buvo panaudotos dinaminio jungimo bibliotekos (*.dll). Užkraunant žaidimą komandinės eilutės parametrais virtualūs žaidėjai buvo perduodami dinaminio jungimo bibliotekų formatu. “Botams” buvo skirtas ribotas ėjimo apmąstymo laikas (30 milisekundžių), tačiau buvo pateiktas ir algoritmas, viršijęs laiko limitą tūkstantį kartų.

Stovykloje buvo naudojami įvairūs programų kompiliatoriai : „Watcom C/C++”, „Borland C/C++”, „Delphi”, tačiau kai kurios užduotys, pvz. resursų tarp tarnybinių stočių paskirstymo, buvo vykdomos tik su „Delphi”.

Pertraukose tarp programavimo dažniausiai buvo žaidžiamas futbolas. Reikia pastebėti, kad KTU IF studentai futbole buvo nenugalimi, o „Nesnausk” programuotojai konkursuose pelnė daugiausia prizinių vietų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0